Overzicht 29e speeldag Jupiler Pro League

Standard is de grote winnaar van dit weekend. Dankzij een 2-0 zege en het puntenverlies van de concurrenten doet het een uitstekende zaak in de titelstrijd. Onderaan het klassement stuntte OHL thuis tegen Anderlecht en is het zo nog in de running om play- off 3 te vermijden.

OH Leuven-Anderlecht

Oud-Heverlee Leuven stuntte thuis tegen Anderlecht en behoudt zo nog steeds een kans op play-off 2. Anderlecht speelde opnieuw een teleurstellende wedstrijd en verloor al voor de zevende keer op verplaatsing dit seizoen. Een verslag van de 1-0 overwinning van OHL vindt u hier.

Standard-KV Mechelen

Standard had het niet gemakkelijk tegen Mechelen en ging pas in de tweede helft over de Mechelaars. Hét moment van de wedstrijd was de fase waarin Seth De Witte de bezoekers langszij kon brengen via de stip. Hij miste de strafschop en pakte nog geen minuut later rood. Het hele verslag is hier te lezen.

Zulte Waregem-Club Brugge

Een veelbelovend eerste kwartier mondde niet uit in een spektakelstuk aan de Gaverbeek. Club kwam na rust op voorsprong na het vierde doelpunt van Engels dit seizoen. Leye redde een paar minuten voor affluiten een punt voor Zulte-Waregem . Een verslag kan u hier lezen.

Racing Genk-Bergen

Drie rode kaarten en drie strafschoppen waren er in deze partij te zien. Genk haalde het uiteindelijk met 3-1 na onder meer twee penaltygoals van Gorius. Er was een enorme opluchting in het thuiskamp te zien na deze overwinning. Bergen is na het verlies helemaal zeker van de laatste plek. Het verslag van deze incidentrijke partij is hier te lezen.

Cercle Brugge-AA Gent

Gent deed wat het moest om nog mee te doen voor het laatste play-off 1-ticket. Het won met 1-4 en mocht daar voor een groot deel Habibou voor bedanken, die een hattrick maakte. Het volledige verslag van Cercle Brugge tegen AA Gent is hier te lezen.

Charleroi-Lierse

In een zwakke eerste helft van de thuisploeg kwam Lierse op voorsprong dankzij een mooie vrije trap van Limbombe. Een veel betere tweede helft zorgde ervoor dat Charleroi toch nog gelijkspeelde en zo mathematisch zeker is van play-off 2. De andere gebeurtenissen in deze wedstrijd kan u hier lezen.

Oostende-Kortrijk

In een wedstrijd waar beide ploegen niets meer te winnen hadden, speelden Oostende en Kortrijk 0-0 gelijk. Een saaie wedstrijd met amper kansen eindigde dus zoals het begon. De man die er uiteindelijk het dichste bij was, was Canesin tot twee keer toe. Een verslag leest u hier.

Lokeren-Waasland Beveren

De derby van het Waasland eindigde zoals het begon: 0-0 was de uitslag. In de tweede helft had Lokeren nochtans de beste kansen om de score te openen, maar scoren lukte niet. Waasland-Beveren is dus nog niet zeker van een ticket voor play-off 2. Mits het volgende week een punt pakt tegen Standard is het dat wel. Hier vindt u het verslag van de wedstrijd.