'Oskaar van de Week': Aleksandar Trajkovski

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
'Oskaar van de Week': Aleksandar Trajkovski
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting Antwerpen.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar van de Week' uit. Deze week trekken we naar de grasmat van KV Mechelen.

Toppunt van fair-play?

Maar eerst eventjes iets anders. Als het goed is, zeggen we het namelijk ook. En in die categorie is Aaron Hunt zeker en vast onder te brengen. De aanvaller van Werder Bremen versierde in de partij tegen 1.FC Nürnberg een strafschop na een overduidelijke schwalbe, maar gaf vervolgens onmiddellijk toe dat de scheidsrechter van dienst het bij het verkeerde eind had.

Al behoeft de situatie wel nog enige uitleg. Op het moment van de feiten stond Werder immers met 0-2 voor. Het valt dus te betwijfelen of Hunt zijn huzarenstukje ook zou hebben opgevoerd bij een andere tussenstand. Voor de duidelijkheid: de partij eindigde ook op diezelfde stand.

De danstalenten van Trajkovski

De enige echte 'Oskaar' is deze week echter voor Aleksandar Trajkovski. De huurling van Zulte Waregem - tegenwoordig de kleuren van KV Mechelen verdedigend - was op Sclessin danig onder de indruk van de thuisfans dat hij pardoes op het gras ging liggen. Er was nochtans geen enkele Standard- verdediger in de buurt. Of lag er misschien een bananenschil op de grasmat?

Nochtans was de 12-voudig Macedonisch international veruit de beste Maneblusser van het pak. Trajkovski was een constant gesel voor de Luikse defensie, toonde zich een waardige pion voor Essevee en poortte tussendoor Yoni Buyens eventjes. Al blijft die schwalbe toch een smet op zijn uitstekende partij. Foei, Aleksandar!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties