De Roeck: "Kunnen nog scherprechter zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
De Roeck: "Kunnen nog scherprechter zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo staat op enkele dagen van de altijd moeilijke verplaatsing naar de Bosuil. Antwerp FC mag de promotiedroom dan wel opbergen, maar hoopt nog een woordje mee te praten in de titelrace. "De groep wil zich nog eens laten zien aan de fans."

Door Cédric De Volder

Antwerp FC begon voetbaljaargang 2013 - 2014 als dé te kloppen ploeg in de Belgacom League. De laatste ronde in de titelrace is inmiddels ingezet, maar the Great Old kampeert momenteel op een povere achtste plaats. Zaterdag mag de Bosuil bovendien KVC Westerlo aanschouwen. De Kemphanen beschikken momenteel over de beste papieren om de sprong naar de pintjesliga te wagen.

"Laten zien dat Antwerp nog niet afgeschreven is"

"Maar de groep wil laten zien dat Antwerp nog niet afgeschreven is", aldus Jonas De Roeck in een gesprek met Voetbalkrant.com. "We gaan er niet omheen draaien: we hebben enkele teleurstellende maanden achter de rug. Bovendien wil iedereen zich nog eens laten zien aan de fans."

Deurne-Noord bleek recent nog eens een ware vulkaan. De onduidelijkheid hangt als een dikke mist rond de Bosuil. Ook de fans nemen het niet langer dat het voorbestaan van het stamnummer één bedreigd is. "Maar daar is de spelersgroep helemaal niet mee bezig", legt de aanvoerder uit. "Ik denk dan ook niet dat die heisa een invloed heeft gehad op de prestaties. Ik heb bovendien vertrouwen in de goede afloop, hoor."

"Volgend seizoen is eindrondeticket minimum"

De Roeck was één van de spelers die in het tussenseizoen onder tromgeroffel werd binnengehaald bij Antwerp. Hoe evalueert hij zijn eerste seizoen in het spreekwoordelijke vagevuur? "Ik wist op voorhand dat er in de tweede klasse niet altijd even mooi gevoetbald wordt. En toch blijft het zo vreemd: iedereen kan van iedereen winnen."

"Al maakte ik dit al eens mee in mijn eerste periode (in het seizoen 2000-2001, nvdr.) bij Antwerp", besluit De Roeck. "Al beschikte de groep destijds over een pak meer ervaring. Of ik volgend seizoen nog steeds op de Bosuil zal rondlopen? Ik zie geen enkele reden om nu te vertrekken. En volgend seizoen moet een eindrondeticket echt wel een minimum zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties