Interview Leye droomt van derde bekerwinst: "De perfecte hattrick"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Leye droomt van derde bekerwinst: "De perfecte hattrick"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Mbaye Leye is terug van weggeweest, dat weet Club Brugge intussen ook. Na een maandenlange afwezigheid scoorde de spits zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen blauwzwart. Hoog tijd dus voor een babbel met de Senegalese aanvalsleider van Essevee.

Door Sander De Graeve

Mbaye Leye was vorig seizoen van goudwaarde voor Zulte Waregem. Met zijn 17 doelpunten had hij een groot aandeel in de tweede plaats van de fusieclub. Enkele minuten lang was Essevee zelfs virtueel kampioen in de beslissende wedstrijd op Anderlecht. “Ik zou veel geven om nog eens zo’n finalematch in play-off 1 te spelen.”

Zaterdag scoorde hij eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen Club Brugge. “Het was mijn eerste wedstrijd in eigen huis sinds ik terug fit ben, ik was er echt op gebrand om meteen een goeie prestatie neer te zetten. Ik ben tevreden met hoe ik het ervan af bracht”, aldus Leye.

"Moeilijkste moment was de kwalificatie tegen Nicosia op tv bekijken"

Zijn goal betekende het einde van een erg moeilijke periode in zijn carrière. “Het moeilijkste moment was toen ik de wedstrijd op Nicosia (waar Zulte Waregem zich plaatste voor de poules van de Europa League, nvdr.) op tv volgde. Ik zag al die vreugde en was zelf blij voor het team, maar tegelijk besefte ik dat ik die wedstrijden niet zou kunnen spelen. Een heel seizoen werkten we om dat Europees voetbal te halen en dan mis je het.”

Volledig fit is hij nog niet, dat kan ook niet na zo’n lange afwezigheid. “De knie is in orde, dat zagen we op de foto, maar ik heb nog niet hetzelfde gevoel als daarvoor. Mijn loopbeweging bijvoorbeeld, mijn coördinatie was niet in orde bij die grote kans die ik kreeg van Thorgan. Dat zal beetje bij beetje moeten terugkomen. Hoeveel procent? Ik zit aan 80-85%. Ik mis vooral ritme.”

"Wil me op de Heizel in de geschiedenis van Zulte Waregem spelen"

Er wachten de aanvaller nog mooie en belangrijke wedstrijden dit seizoen met als klapper op de vuurpijl de bekerfinale. “Ik had acht maart aangeduid als moment waarop ik wou terugkomen, maar ik kon evengoed voor de rest van het seizoen out zijn. Ik ben tevreden dat ik er sta. Ik moet mijn teamgenoten ook bedanken, ze deden me een geweldig cadeau met die bekerfinale.”

Leye kan in Brussel voor de derde keer de beker pakken. “Het blijft iets speciaal, spelen op de Heizel met dat stadion in twee kleuren verdeeld. Het zou de perfecte hattrick zijn, drie bekers met drie verschillende clubs. Ik wil me net als bij Standard en AA Gent in de geschiedenis van Zulte Waregem spelen als bekerwinnaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties