Jonge Duivels hebben toernooiwinst bijna op zak

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Jonge Duivels hebben toernooiwinst bijna op zak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels onder de zestien jaar staan dicht bij toernooiwinst in het vierlandentoernooi in West- Vlaanderen. In Meulebeke wonnen de jonge Duivels hun tweede wedstrijd met 2-1 van Slovakije.

Maandag wonnen de talentjes al met 3-0 van Oekraïene. Coach Bob Browaeys wisselde voor de tweede wedstrijd de basiself van het openingsduel op zeven posities. Slovakije was het toernooi gestart met een nipte 1-0 nederlaag tegen Servië.

België kwam wel eerst op achterstand, maar In de tweede helft zorgde Jorn Vancamp na een aanval over rechts via Dries Caignau en een Slovaakse voet voor 1-1. De U16 zocht dan nadrukkelijk naar het tweede doelpunt.  Dennis Van Vaerenbergh bracht een kwartier voor tijd verdiend de verlossing en maakte er op aangeven van Orel Mangala 2-1 van.

België komt dankzij de overwinning dicht bij toernooiwinst. Servië, tegenstander in de slotwedstrijd, versloeg Oekraïne met 0-1 na een strafschopdoelpunt en telt net als België zes punten. De jonge Rode Duivels hebben echter een beter doelpuntensaldo en kunnen daardoor ook bij een gelijkspel het toernooi op zak steken. De beslissing valt vrijdag in een rechtstreeks duel tussen België en Servië. Aftrap om 16u in Heist.

)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties