Locigno en Gavazaj: Wie zijn de goudhaantjes van de Buffalo's?

Nicola Cantoro
| 9 reacties
Locigno en Gavazaj: Wie zijn de goudhaantjes van de Buffalo's?
Foto: © SC

Bij AA Gent lijken de jonkies Enis Gavazaj en Sébastien Locigno zich stilaan bij het eerste elftal te werken. Maar wie zijn die 18-jarigen van AA Gent en waar zijn ze nog toe in staat? Voetbalkrant vroeg het aan ex-Cercle-speler en huidig beloftencoach bij de Buffalo's, Tony Sergeant.

Door Nicola Cantoro

Beide spelers komen boven water bij AA Gent. Zag je bij de beloften dat ze het potentieel hadden om door te breken bij het A-elftal?

“Absoluut, dat was bij beide spelers meteen duidelijk. Gavazaj is deze zomer bij ons toegekomen. Hij kwam toen testen. Dan heeft hij AA Gent kunnen overtuigen. Wij zagen dus meteen potentieel in hem, anders hadden we hem niet aangenomen. De ontwikkeling die hij op dit moment doormaakt is enorm positief. Locigno zat in het begin van het seizoen bij de A-kern. Maar dan heeft hij toch wel een lange periode onder mij en medetrainer Nico Vanderdonck gespeeld. Zijn voetballende kwaliteiten waren heel snel duidelijk.”

“Locigno is voor mij een type zaalvoetballer”

Wat zijn de grootste kwaliteiten van beide spelers?

“De beste positie van Gavazaj is op de linksbuiten. Hij kan ook wel vanop rechts naar binnen komen, maar ik denk dat hij toch meer kwaliteiten heeft als je hem op links uitspeelt. Snelheid, actie met de bal aan de voet, de dribbel… Dat zijn de sterkste punten van Gavazaj. Hij heeft een sterk linker been, al zou hij nog meer goals moeten kunnen maken. Het is niet meteen het type dat veel doelpunten maakt, maar eerder iemand die de assist geeft.”

“Locigno is iemand met technisch heel veel kwaliteiten. Het is voor mij nog altijd een type zaalvoetballer. Maar dat koppelt hij wel aan een zeer groot loopvermogen. Hij heeft eerder aanvallende kwaliteiten dan verdedigende. We hebben hem ook vaak aanvallend uitgespeeld en dat deed hij telkens heel goed. We speelden hem bij de beloften eerst uit als rechtsbuiten en toen Gavazaj geblesseerd was hebben we hem dan op linksbuiten geposteerd. Toen heeft hij echt wel enkele keren het verschil gemaakt bij de beloften.”

“Gavazaj is niet het type dat veel doelpunten maakt”

Hoe is Locigno bij jullie terecht gekomen? Was hij op overschot bij Standard?

“Locigno mocht weg bij Standard en misschien hebben ze daar zijn kwaliteiten onderschat. Die jongen is nu nog in volle ontwikkeling en hij grijpt ook zijn kans. In de wedstrijden voor het A-elftal die hij tot nu toe gespeeld heeft, heeft hij het schitterend gedaan.”

Hoe verloopt de communicatie met Gavazaj? Spreekt hij vlot Engels?

“Nee, hij probeert wel Engels te praten, maar je kan hem heel moeilijk begrijpen. Het is, mits een beetje moeite, wel te begrijpen, maar het is zeker niet vlot te verstaan. Hij past zich wel aan. Het is een vrolijke jongen die altijd positief is en altijd probeert om op training het beste in zichzelf naar boven te halen.”

Zaten beide spelers niet met een transfer of uitleenbeurt in hun hoofd deze winter?

“Ze zaten in die periode wel te hopen op meer speelmogelijkheden. Ze mochten toen meetrainen met de eerste ploeg en ze hoopten dat de kans er snel zou komen. Dat is ook gebeurd. Sedert Nieuwjaar zitten ze vast bij de A-kern. Ze moeten ook wel hun kunnen bewezen hebben op training. Ze hebben hun kans op training, en dankzij gunstige omstandigheden, afgedwongen. Je moet dan wat geluk hebben dat er geblesseerden of geschorsten zijn waardoor je kansen krijgt. Als er dan iemand geblesseerd of geschorst is, maar je bent niet goed bezig op training, dan ga je die kans ook niet krijgen. Dan zoekt Rednic wel een andere oplossing. Ze gaven wel het vertrouwen naar de trainers toe.”

Is de trein voor hen nu vertrokken bij AA Gent?

“Ik kan ze eigenlijk maar één raad geven en dat is dat ze hard blijven werken op training en dan zal het voor hen wel lukken bij het A-elftal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties