Louwagie droomt van zondags succes: "Het zou ons gelijk bewijzen"

Louwagie droomt van zondags succes: "Het zou ons gelijk bewijzen"
Foto: © SC

Zondag zal de Ghelamco Arena propvol zitte voor de match die Gent in extremis nog PO 1 kan opleveren. Iets waar geen enkele Buffalo enkele maanden geleden nog van droomde, maar Michel Louwagie onderstreept nog eens het belang van die match.

"We hebben relatief weinig stress’, aldus Louwagie in Het Nieuwsblad. "Voor ons zou het missen van Play-off 1 minder erg zijn dan voor Genk, omdat we vanuit een slechte positie terugkeren. We hopen voor alle ­betrokkenen dat alles correct verloopt. Wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in Kortrijk en Zulte Waregem."

Het halen van PO 1 kan Gent een potentiële meerwinst van één miljoen euro opleveren, maar dat is niet de hoofdreden om er alles aan te doen. "Play-off 1 missen zou vooral erg zijn omdat we er vorig jaar ook al niet bij waren. Voor onze status speelt dat een rol. De kwalificatie zou ons gelijk bewijzen. We hebben altijd beweerd dat het tijd vraagt om de ­verhuis naar een nieuw stadion te combineren met de uitbouw van een ploeg. Onze wintertransfers hebben ondertussen hun nut bewezen, we zijn niet zomaar een handelshuis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties