Snelders over revival oude club: "Enthousiasme druipt ervan af"

Snelders over revival oude club: "Enthousiasme druipt ervan af"
Foto: © SC

Kristof Snelders keerde afgelopen weekend met eerste provincialer Antonia terug naar het Kiel. De plek waar hij zes jaar van zijn voetballeven vertoefde. De aanvaller scoorde als vanouds en stond versteld van het positivisme dat rond het nieuwe Beerschot-Wilrijk hangt.

De terugkeer naar het oude nest bracht geen extra spanningen met zich mee. “Op amateurniveau ligt dat anders”, opent Snelders. “Het is niet meer zoals vroeger toen voetbal je 24 uur bezighield.”

“Nu komt mijn gezin en job (Snelders werkt als bouwpromotor in gezinswoningen en appartementen, nvdr.) op nummer één. Ik had wel een apart buikgevoel omdat de wil groot was er om er een wedstrijd van te maken op Beerschot.”

Ingetogen viering

Dat lukte vooral na de pauze, want in het eerste helft kregen Snelders en zijn maats er drie om de oren. “Na rust maakten we op vijf minuten tijd twee doelpunten en keerde de spanning terug in de wedstrijd”, blikt de spits nog even terug. “Als bezoekende ploeg kan je dan veel meer genieten. Pas in het slot slikten we de fatale 4-2.”

Opvallend, Snelders vierde bijzonder ingetogen toen hij de netten deed trillen. “Uit eerbied voor de fans van vroeger had ik vooraf al uitgemaakt niet te juichen. Ik heb er toch zes jaar gevoetbald. Dat ligt natuurlijk anders als je de gelijkmaker of 3-4 maakt. Voetbal is emotie en in een euforische bui zal ik misschien op een andere manier reageren. (lacht)

Nieuw elan

Hoewel het persoonlijke resultaat tegenviel, heeft het elan rond het nieuwe Beerschot-Wilrijk Snelders aangenaam verrast. “Er komen meer toeschouwers kijken dan tijdens de laatste jaren in eerste klasse”, merkt hij op. “De club zit in een positieve flow en het enthousiasme druipt ervan af. Dat trekt mensen aan en is tof om te zien.”

“In een euforische bui zal ik misschien anders reageren”

“Je hebt geen gemor meer in de tribunes, de fans komen graag naar het Kiel. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een aangename voetbalavond. Ik hoop van harte dat ze de komende jaren weer kunnen doorstromen naar het hoogste niveau.”

Wat brengt de voetbaltoekomst voor Kristof Snelders zelf nog? “Antonio is mijn laatste halte. Kort bij huis en ideaal te combineren met mijn werk. Ik speel er voor het eerst samen met mijn broer Philippe. Dat is altijd lachen en plezier maken. Ik ben er nu bijna 32 en bekijk het jaar per jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties