Boskamp: "Met Tielemans kan je meer opbouwen"

Boskamp: "Met Tielemans kan je meer opbouwen"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Johan Boskamp heeft het wel voor de opstelling die Besnik Hasi afgelopen weekend op het veld bracht. Al blijft het wel afwachten hoe die formatie het in de topmatchen gaat doen.

Door Johan Walckiers

De verwijzing van Gillet naar de bank was voor Boskamp alvast geen verrassing. "Hij was niet goed de voorbije maanden. Het verwondert mij dus niet dat Hasi die beslissing nam", vertelt Boskamp ons. "Ik vind trouwens dat hij op het middenveld sowieso zijn plaats niet heeft. Van de rechterkant komend misschien wel. Hij zou zich beter weer toeleggen op de rechtsachter. Maar ja... daar staat Vanden Borre en die speel je er niet meer uit hoor."

Dat Tielemans dan weer wel zijn kans kreeg, was een opluchting. "Ik had hem al vroeger terug in de ploeg verwacht. Met Kljestan als recuperateur naast hem kan je Tielemans laten opbouwen. En dat is toch zijn sterk punt. En Praet op de linkerkant? Ja, dan heeft hij meer ruimte voor zich en kan hij lekker voetballen. Die komt er wel helemaal door."

Maar één of twee spitsen, daar ligt Boskamp niet van wakker. "Iedereen loopt daarover te zeiken, maar het valt gewoon te zien hoe je zo'n systeem speelt. Met één spits valt het gewoon te zien hoe goed je flankspelers zijn en de kwaliteit van de voorzetten. Het verwondert me wel wat dat Pollet voor die diepgang zorgt. Dat had ik niet direct in hem gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties