Burgemeester vol vertrouwen: "Lokeren wint met 3-0 of 4-0"

Burgemeester vol vertrouwen: "Lokeren wint met 3-0 of 4-0"
Foto: © SC

Zaterdag staan Sporting Lokeren en Zulte Waregem tegenover elkaar op de Heizel. Beide teams willen hun seizoen alvast glans geven met een gouden plak, al kan er maar eentje zegevieren. Onze redactie blikt deze week alvast vooruit naar de finale van de Cofidis Cup.

Vandaag komen Lokeren en Zulte Waregem aan het woord. Beginnen doen we met de Waaslanders, die vrijdag een persconferentie hielden op het Stadhuis.

Door Aernout Van Lindt

Daar kreeg burgemeester Anthuenis een pin opgespeld, die speciaal gemaakt werd voor de Beker van België en die alle geregistreerde supporters dus ook zullen krijgen. Een zwarte, omdat er zaterdag ook in donkere uitrusting zal worden gespeeld. En tenmidden van de persconferentie liet de burgemeester zich een paar krasse uitspraken ontvallen. "We willen met de beker naar huis komen. We gaan winnen met 3-0", zei hij eerst. Om wat later zelfs te dromen van ... "een duidelijke 4-0."

CEO van Sporting Lokeren Marc Vanmaele treedt bij: "Twee jaar geleden hadden we aan fantastische dag. Een uniek moment, dat we dachten niet meer te zullen meemaken. En nu staan we er terug. Ik denk dat de unieke ervaring van toen druk is doorverteld aan andere fans, waardoor er nu enorm veel positiviteit is."

"Elke dag mensen moeten teleurstellen"

En die positiviteit heeft zelfs een jammerlijk kantje: "We hebben 19.500 tickets uitverkocht in vier dagen. Dat levert 323 bussen op uit alle windstreken: een heuse organisatie. En ja, we moeten elke dag mensen teleurstellen die niet meekunnen naar de Heizel. We zitten helemaal vol, en ik denk dat we gemakkelijk nog 4000 tickets meer hadden kunnen verkopen", geeft Vanmaele toe. 

"Gelukkig is er een live-uitzending van de bekerfinale op de markt van Lokeren. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we zo in Lokeren ook feest bouwen", aldus de CEO. Zo zou de spelersgroep na de wedstrijd overigens nog afzakken naar de markt van Lokeren om het feest verder te zetten tot minstens drie uur 's nachts.

"Het Maeseffect"

En vanwaar komen die 323 bussen dan? Schepen van Sport Jerome Van Doorslaer gaf duiding: "Een kleine 200 komen uit de buurt van Lokeren, waarvan een aantal uit het centrum. Er zijn er ook nog wat uit de rest van Oost-Vlaanderen en Antwerpen, maar er is er ook eentje uit Nieuwpoort."

Ook opvallend: 10 bussen uit een dorpje in het verre Limburg: "Ja, er komen wat bussen uit Lommel. Dat zal u niet verbazen, aangezien onze trainer van daar komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties