Danny Blind volgt Hiddink op na EK 2016

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Danny Blind volgt Hiddink op na EK 2016
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is officieel: Hiddink wordt de opvolger van Louis Van Gaal bij Oranje. Na het WK in Brazilië neemt Hiddink de fakkel over. Ruud van Nisterlrooy en Danny Blind zullen de assistent worden van Hiddink. Opmerkelijk: ook de opvolger van Hiddink ligt al vast: assistent Danny Blind.

Het was al lange tijd bekend dat Hiddink de opvolger zou worden van de Tsaar van Alkmaar. Nog voor de officiële voorsteling van Hiddink, ligt zijn opvolger ook al vast. Danny Blind zal Hiddink opvolgen als bondscoach van Nederland na het EK 2016. De huidige assistent-trainer van Nederland tekende al bij tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Dat de 67-jarige Hiddink bondscoach zou worden na het WK, was al lang geweten. Maar de KNVB wou eerst de hele staf rond hebben vooraleer ze het nieuws officieel wilden maken. Op 1 augustus wordt de nieuwe staf officieel voorgesteld.

"Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal", aldus Hiddink in Het Laatste Nieuws. "Met Blind en van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB veel baat bij kunnen hebben."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties