BeNe: Anderlecht, Lierse en OHL dichten kloof met Nederland

Gisterenavond was er weer voetbal in de BeNe League. De top-2 kwam niet in actie, maar een aantal Belgische teams pakten wel uit met knappe overwinningen. We lijsten alles even voor jullie op.

Lierse, OHL en Anderlecht wisten de drie punten weg te kapen deze speeldag. Daardoor komen zij allen wat dichter bij de subtop en mogen ze nog dromen van de top-5 in de BeNe League.

Lierse - PSV/FC Eindhoven 2-1

De mooiste Belgische overwinning kwam misschien wel van Lierse, dat tegen een sterk Nederlands team aan de bak moest. Van de Donk had de bezoekers vanop de stip op voorsprong gebracht, maar de dames van Lierse zetten de scheve situatie nog recht.

Red Flame Yana Daniëls zette halfweg de tweede helft de bordjes in evenwicht, in de slotfase zorgde van Wensveen nog voor de apotheose en de drie punten. Die andere Red Flame Lien Mermans speelde 90 minuten en lijkt helemaal terug uit blessure.

OHL - Antwerp 2-1

Ook Oud-Heverlee Leuven blijft meedingen om de prijs van tweede beste ploeg van België. Het won in eigen huis van Antwerp met 2-1, zonder daarbij een prijs voor de schoonheid te pakken.

De thuisploeg had het initiatief en kwam heel snel op voorsprong via Verdonck, maar net voor rust kwam er na enkele gemiste kansen een domper: de 1-1 dankzij Suenens. Elsen kreeg de beste kansen op de 2-1, maar het was uiteindelijk een lobje van Meeus die over winst en verlies besliste.

Gent - Anderlecht 1-3

Anderlecht kwam in Oostakker snel op voorsprong via Wiard. Net na de rust deed ze dat huzarenstukje nog eens over en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Even later deed Frans B-international Crammer de boeken helemaal dicht.

De Buffalo's kwamen nog met een slotoffensief, maar verder dan de eerredder van Cuvelier kwamen ze niet meer. Gent en Antwerp blijven zo samen laatste met zes punten.

Andere uitslagen:

Club Brugge - Heerenveen 0-3 (alweer twee doelpunten van Vivianne Miedema, totaal 35 nu)
Pec Zwolle - Ajax 2-2
Telstar - Ado Den Haag 1-1