Sylla gelooft in play-offs: "Bekerfinale al vergeten"

Sylla gelooft in play-offs: "Bekerfinale al vergeten"
Foto: © SC

Van Idrissa Sylla wordt bij Zulte Waregem de komende weken terug veel verwacht, nu Mbaye Leye terug in de lappenmand ligt. "Zijn ervaring heeft me al veel geholpen", is de aanvaller respectvol richting Leye.

Aernout Van Lindt in Waregem

De verloren bekerfinale van vorige week was een bittere pil voor menig Esseveefan, maar volgens Sylla is alles al vergeten: "Ik kan natuurlijk niet in de hoofden kijken van de anderen, maar voor mij is het in ieder geval vergeten. Ik denk enkel aan de match van vanavond tegen Racing Genk. De play-offs zijn nu het belangrijkste. Woensdag hebben we de match geanalyseerd, daarna hebben we de knop omgedraaid", is de aanvaller duidelijk.

"Al veel geleerd van Mbaye"

Een aanvaller die nu vermoedelijk weer centraal in de spits zal terechtkomen: "Ik speel liefst op de 9, maar kan ook op de flank spelen. Het is de coach die beslist. Nu Mbaye er niet bij is, zal ik misschien wel centraal staan. Ik heb nog niet veel samengespeeld met mijn landgenoot Ibrahima Conté, misschien dat het vanavond wel eens zo is. Van Mbaye heb ik al veel geleerd, hij praat vaak met me en zijn ervaring kan me helpen."

De wedstrijd tegen Racing Genk wordt wel een belangrijke, beseft de spits: "Het is een ideale mogelijkheid om ons te relanceren. Punten pakken in Genk is goed voor het vervolg van play-off 1. We willen Europees spelen, dat blijft de ambitie. Dan is nu winnen goed voor het moraal, we concentreren ons dan ook op punten pakken in de Cristal Arena."

"Beste Sylla nog niet gezien"

En Sylla zelf? Die gelooft ook in zijn eigen kunnen: "Ik heb een hersenschudding gehad, maar ik ben teruggekomen. Het ging de laatste weken goed, en ik heb kunnen scoren."

En toch: "De beste Sylla hebben we nog niet gezien. Wat die bijbrengt? Nog meer goals en steun aan het team", is de spits duidelijk. Te beginnen met straks in Genk mogelijk?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties