Broos scherp voor Anderlecht: "Je hebt altijd een controleur nodig in je ploeg"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 74 reacties
Broos scherp voor Anderlecht: "Je hebt altijd een controleur nodig in je ploeg"
Foto: © Photonews

Lucas Biglia trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht in het Astridpark en dus moest Anderlecht op zoek naar een defensieve middenvelder. Inmiddels is het seizoen zo goed als achter de rug, maar beschikt paars-wit nog steeds niet over een échte '6'.

Nochtans leek er voor aanvang van het huidige seizoen geen vuiltje aan de lucht. Anderlecht strikte Luka Milivojevic en de Serviër leek voorbestemd om de opvolger van Lucas Biglia te worden. Maar ‘Luka’ kon niet overtuigen en verdween inmiddels naar het achterplan.

"Milivojevic is geen échte defensieve middenvelder"

Hoe kan het dat er bij paars-wit geen defensieve middenvelder rondloopt in de kern? Voetbalkrant.com ging ten rade bij Hugo Broos. “Misschien hebben ze zich miskeken op de kwaliteiten van Milivojevic, dat weet ik niet. Maar in mijn ogen is hij geen échte defensieve middenvelder”, aldus de ex-coach van RSCA.

“Nochtans is het niet moeilijker dan vroeger om een ‘6’ binnen te halen. Je moet je goed voorbereiden, goede contacten leggen en goed scouten”, is Broos streng voor zijn ex-club. “Aan zo’n controleur hangt natuurlijk een prijskaartje. Maar Milivojevic had ook zijn prijs, hé.”

"Een controleur op het middenveld heb je altijd nodig"

In zijn periode bij Anderlecht beschikte Broos met Yves Vanderhaeghe en Besnik Hasi zelfs over twee verdedigende middenvelders. “Dat klopt. Ik heb bij iedere club zo iemand gehad. Bij Club Brugge was dat bijvoorbeeld Franky Van der Elst. Een controleur op het middenveld heb je altijd nodig. Dat is gewoon essentieel voor het evenwicht.”

"Vertrek Biglia onderschat? Misschien. Maar Anderlecht had tijd genoeg om vervanger te zoeken"

Tot vorig jaar vertolkte Lucas Biglia de rol van controleur op het middenveld. Heeft paars-wit het vertrek van de Argentijn dan onderschat? “Misschien. Maar het vertrek van Biglia zat er al een tijdje aan te komen en iedereen is vervangbaar. Men had tijd genoeg om het gewenste profiel op te stellen en te gaan scouten.”

Met het oog op volgend seizoen lijkt de komst van een patron op het middenveld dan ook noodzakelijk, meent Broos. “Tielemans kan die positie misschien wel aan. Maar om nu al dat gewicht op zijn schouders te leggen… Hij is natuurlijk nog jong, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties