Reactie Lierse gunt twee jonkies uit Academie speelminuten in eerste klasse

Tamara Vereecken
| 5 reacties
Lierse gunt twee jonkies uit Academie speelminuten in eerste klasse
Foto: © SC

Stanley Menzo selecteerde afgelopen weekend voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren twee Academie-debutanten. Meer nog, ze kregen ook effectief speelminuten van de Lierse oefenmeester.

Ahmed Sayed 'Zizo' is een 18-jarige Egyptische middenvelder die in januari neerstreek in Lier. “Klopt, samen met zes anderen. Zij spelen nog bij de beloften waarvan ik ook deel uitmaakte en ik hoop dat zij net als ik kunnen doorgroeien naar het eerste elftal.”

Je kreeg vorig weekend je eerste speelminuten in eerste klasse, spannend? “Nerveus was ik niet. De coach vroeg dat ik een goede match zou spelen, niet meer dan dat. Het was onze eerste wedstrijd, we moesten ons gewoon helemaal geven. Ik hoop op meer, maar dat beslist de trainer.”

Zizo vertelde ons nog dat hij liefst op de 10 speelt. En dus wilden wij graag weten vanwaar z’n bijnaam, Zizo, komt? “Dat is de naam van mijn vader, het is mijn manier om hem eer te betonen.”

De Academie probeert spelers naar de eerste ploeg te brengen, dat is uiteindelijk de bedoeling

Ayyoub Allach was de tweede Academie-speler die Menzo afgelopen zaterdag opvoerde. Hij werd pas in januari 16 jaar. “Ik zat bij Tongerlo sinds 2011. Voordien speelde ik bij de jeugd van Anderlecht. De keuze voor de Academie was de juiste, ik heb al veel geleerd.”
Vanwaar ben je afkomstig? “Ik kom uit Mechelen, maar heb er nooit gespeeld, wel in Lierse ooit.”

Wist je dat je tegen Waasland-Beveren zou spelen? “Het was vrij onverwacht. Ik kwam van de training, de coach riep me en zei: morgen, kwart voor vijf (lacht). Ik zag het niet aankomen maar was natuurlijk superblij.”

Je bent een spits, precies de positie waar het schoentje vaak wringt. Denk je nog kansen te krijgen? “Ik hoop het, de Academie probeert spelers naar de eerste ploeg te brengen, dat is uiteindelijk de bedoeling. Wat vorig weekend betreft, heb ik gewoon gedaan wat de coach zei.” En dat was? “Grijp je speelminuten, doe je best. Ik was niet zenuwachtig, ik heb ervan genoten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties