Return lijkt formaliteit voor Basel

FC Basel heeft een uitstekende uitgangspositie verworven voor de return in de Europa League in Valencia. Het won op eigen veld met 3-0.

In Zwitserland was de Argentijn Delgado de grote man. Hij besliste de wedstrijd, die afgewerkt werd achter gesloten deuren na wangedrag van de Basel-supporters in Salzburg, op enkele minuten tijd. Met doelpunten in de 34e en de 38e minuut zorgde hij voor de 2-0 ruststand.

Een zwak Valencia kon daar in de eerste helft amper iets tegenover zetten. Na de pauze kwamen de bezoekers sterker voor de dag en Vargas miste al vroeg in de tweede helft voor een leeg doel. De Chileen kreeg nog een aantal kansen op dat belangrijke doelpunt op verplaatsing, maar het was integendeel Basel dat in de slotminuut de score nog verder aandikte. Stocker zorgde voor de zware 3-0 cijfers.