Origi geeft ex-club tips: "Genk laat seizoen beter schieten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 68 reacties
Origi geeft ex-club tips: "Genk laat seizoen beter schieten"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk geraakt maar niet uit de malaise. De Limburgers haalden op de valreep een ticketje voor play-off 1 binnen, maar gingen in de nacompetitie telkens onderuit. Weet Mike Origi hoe zijn ex-club uit het slop kan worden getrokken?

Door Cédric De Volder

Mike Origi speelde immers van 1998 tot 2002 voor KRC Genk. De zesvoudig Keniaans international voetbalde ook nog voor onder meer KV Oostende en wijlen RWDM, maar zijn Limburgse periode ligt hem nog steeds nauw aan het hart. De voormalige prijsschutter pakte in 1999 zelfs een landstitel met de blauwhemden.

"Genk is allesbehalve goed bezig", slaat Origi de nagel op de kop in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De meeste mensen hadden Genk bovenin verwacht, maar eigenlijk ben ik niet zo verrast met de recente prestaties. De voorbije seizoenen waren enorm goed in de Cristal Arena, dus is het logisch dat er ook een mindere periode is."

"Logisch dat er nu ook een mindere periode is"

Origi verwacht Genk tijdens deze voetbaljaargang niet meer in de titelrace, maar heeft wel enkele tips. "De bestuurders, fans en spelers moeten nu eerst en vooral de rust bewaren. Het is misschien zelfs beter om dit seizoen te laten schieten. Op die manier kan er in alle rust worden gebouwd aan een ploeg voor volgend seizoen."

"Ik denk trouwens nog steeds dat Club Brugge de titel zal pakken", besluit de inmiddels 46-jarige Origi. "De Vlamingen gingen afgelopen zondag dan wel zwaar onderuit tegen RSC Anderlecht, maar maakten de voorbije weken indruk. Al zal ik er geen grote som geld op inzetten want ook Standard is allesbehalve uitgeteld."

Mike Origi had bovendien een pak te vertellen over zoon Divock. De 18-jarige aanvaller maakt momenteel furore bij Lille OSC. Wat vindt Mike van de evolutie van zijn zoon? Hoe zien de toekomstplannen van het goudhaantje er uit? En vooral: kan Divock Christian Benteke vervangen op het WK? Lees het morgen op Voetbalkrant.com!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties