Pat Krimson: "Köteles komt bij mij thuis soms quasi uithuilen"

Pat Krimson: "Köteles komt bij mij thuis soms quasi uithuilen"
Foto: © Photonews

Pat Krimson is een Genkie pur sang. De bedenker van 2 Fabiola heeft momenteel een monsterhit met 'She's after my piano' maar leeft intussen nog steeds mee met 'zijn ploeg'. De huidige situatie doet dan ook pijn aan het supportershart van de ruige zanger.

Door Johan Walckiers

Krimson toert momenteel de Belgische zalen en velden af met 'She's after my piano'. "Gelukkig heb ik net nu een dikke hit te pakken met 2 Fabiola", lacht hij. "Normaal gezien ga ik alle wedstrijden van Genk in het stadion zien, maar nu moet ik het gedwongen op de radio volgen. Het doet pijn, dat durf ik wel zeggen. Die situatie bij Genk laat niemand met een supportershart onberoerd. Ik denk dat de fighting spirit, die typische Limburgse mentaliteit, ontbreekt. De spelers gaan niet meer door een vuur voor de ploeg. Mannen als Jacky Peeters deden dat vroeger wel."

Op dit moment zitten er nog enkele karakterkerels, maar die gaan mee ten onder met de rest. "Voor een jongen als Jelle Vossen vind ik het ongelooflijk spijtig dat hij door de malaise het WK gaat missen. Laszlo Köteles is een persoonlijk vriend. Die komt veel bij mij thuis en ziet er echt van af. Die komt soms quasi uithuilen. Zo erg vindt hij het."

Nog eens optreden in Genk? Het zal voor volgend seizoen zijn

Patje heeft al vele keren voor publieksopwarmer gespeeld, maar dit seizoen zit het er niet meer in. "Ik denk dat het kalf ver verdronken is. Normaal kies ik er de topwedstrijden uit, maar ik denk dat het voor volgend seizoen zal zijn. Dit seizoen valt er nog weinig te rapen en de ambiance zit er ook niet echt meer in."

Om het zacht uit te drukken inderdaad, want de relatie tussen bestuur en supporters is gewoonweg verzuurd. "Het zat al een tijdje te borrelen", weet Krimson. "Maar ik kan me daar moeilijk over uitspreken, want ik heb een goede relatie met zowel bestuur als de harde kern van Genk. Ik heb ooit, toen ik net terugkwam van Ibiza, zelfs gehengeld naar een job bij Genk."

Ik heb ooit gehengeld naar een job bij Genk

"Ik ben al veel in Engeland en Duitsland naar het voetbal gaan kijken en daar staan ze qua beleving toch een stuk verder. Hier is het: 10, 9, 8,..., spelers het veld op, Limburgs volkslied en boem, de match kan beginnen. Je kan daar veel meer mee doen. Een beetje verandering in brengen, niet elke week hetzelfde. Dat interesseerde me wel: er meer een feest van maken. Je kan zo een positieve vibe creëren voor een match. Bij Genk is het sinds het invoeren van die zitplaatsen ook niet meer hetzelfde", vindt Krimson.

En ook op het bestuur heeft hij toch een tikkeltje kritiek. "Het is toch niet normaal dat Hans Vanaken bij Lokeren rondloopt? Die komt uit Lommel, dat mag je nooit missen. Vanaken had bij Genk moeten zitten. Maar er zijn nog meer foute keuzes geweest. Grzegorz Sandomierski, onze Poolse doelman bijvoorbeeld. Die kostte twee miljoen en speelde amper. Dat is toch ook wel wat geld!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties