De fauw waarschuwt: "Iedereen kan punten laten liggen tegen Lokeren"

De fauw waarschuwt: "Iedereen kan punten laten liggen tegen Lokeren"
Foto: © Photonews

De paashaas kan Zulte Waregem dit jaar een leuk geschenk brengen. Winnen in Lokeren en Essevee staat minstens voor een dag aan de leiding. Dan kan het ook gerust uitkijken naar de clash tussen Club Brugge en Standard op paasmaandag. Maar Lokeren is nooit makkelijk als tegenstander voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Zondag kan het een gekend recept zijn tegen Lokeren”, weet De fauw. “Een gesloten wedstrijd, met twee ploegen in de organisatie. Dit zijn de play-offs, elk punt dat je daarin kan halen is goed, maar we gaan naar Lokeren de drie punten te pakken.”

Als Essevee nu 6 op 6 weet te pakken tegen Lokeren en Racing Genk, beiden quasi uitgeschakeld voor een plek in de top-4, kan het met een gerust gemoed en mogelijk als leider afreizen naar Standard. Een andere ingesteldheid dan als het van moeten is.

“Niet ontkennen: Sven in goeden doen”

“Maar zover rekenen wij echt nog niet. We moeten nu vooral naar onszelf kijken: iedereen kan punten laten liggen tegen Lokeren, dat is deze week ook duidelijk geworden”, is de kapitein duidelijk. “En voor Genk is dat ook zo, ze speelden een uur goed mee met Brugge toen ze nog met elf waren.”

Dat de wedstrijden snel op elkaar komen, mag voor De fauw geen excuus zijn: “We zitten in de flow. Alle punten die we halen is een stap vooruit. Na een 9 op 9 met twee rustdagen is er geen vermoeidheid op Anderlecht. Er waren geen krampen en we zitten op zes matchen van het einde. Dat Sven terugkomt? Dat is een goede zaak, we moeten niet ontkennen dat hij in goeden doen is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties