'Oskaar van de Week': Yaya Soumahoro

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
'Oskaar van de Week': Yaya Soumahoro
Foto: © Photonews

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week parkeren we onze auto aan de Ghelamco Arena.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in de profvoetballerij. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com de 'Oskaar van de Week' uit. Deze week gaan we op bezoek bij KAA Gent.

Belachelijke actie

Maar eerst eventjes iets anders. Dani Alves maakte zich gisteren immers onsterfelijk. De Braziliaanse international kreeg op het veld van Villarreal immers een banaan naar het hoofd geworpen. De flankverdediger reageerde door de banaan op te rapen en hem rustig op te eten. De 'voetbalfan' in kwestie verdient daarentegen een paar stenen tegen het hoofd.

Racisme hoort immers niet bij het voetbal. Een mening die ook Alves zelf deelt. "Ik woon al elf jaar in Spanje", gaf de speler van FC Barcelona na afloop nog mee. "En ik heb ook al elf jaar te maken met zo'n achterlijke mensen. Het deert me allemaal niet. Je kan die gasten toch niet veranderen."

'Neenee' Soumahoro

Maar de enige echte 'Oskaar' is in dit geval voor Yaya Soumahoro. De dribbelkont van KAA Gent liet aan de Belgische kust immers een staaltje acteerkunsten zien. De 24-jarige Ivoriaan ging in de beslissende wedstrijd bij KV Oostende gezwind over het been van Xavier Luissint om een strafschop te versieren.

Soumahoro besefte echter even snel dat hij al een geel kartonnetje achter zijn naam had staan. Het voetbalreglement schrijft voor een schwalbe ook zo'n kaart voor. Gevolg: Soumahoro schoot omhoog en ontweek de blik van de scheidsrechter van dienst. Foei, Yaya!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties