Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Het werd de speeldag van de comebacks. Anderlecht ging op en over Standard, Club voorbij Lokeren en Lierse verrees tegen Waasland- Beveren. In Oostende vierden ze intussen een stevig feestje. Nadat onze medewerker ginds zijn kater te boven was, verkozen we het team van de week.

Doel

Tussen de palen vinden we deze week Dumesnil. Zijn concurrent Didier Ovono stond hier al meermaals, maar voor hem is het een primeur. Hij hield na de 0-1 van AA Gent op strafschop zijn netten schoon en hielp Oostende zo aan de groepswinst in play-off 2.

Verdediging

Achterin kiezen we opnieuw voor een drietal. Frédéric Brillant was met zijn goal én zijn secuur verdedigen net zo belangrijk als zijn collega in doel in aanloop naar het feestje aan de kust. Verder bewees Chancel Mbemba na een ongelukkige goal zijn mentale weerbaarheid en scorend vermogen. Op rechts viel ons tot slot Thomas Meunier op. De rechtsback was instrumentaal in de zege van Club Brugge.

Middenveld

Op het middenveld vinden we nog een pion van Club Brugge terug. Eidür Gudjohnsen viel sterk in en leidde met één van de goals van het weekend de terugkeer van Club in. Neeskens Kebano zorgde er dan weer voor dat Charleroi netjes de punten thuis hield tegen Mechelen. De middenvelder van de Carolo's was werkelijk overal zaterdag.

Waldemar Sobota toonde waarom Club hem er deze zomer absoluut bij wou. De flankspeler mocht nog eens starten en bedankte met twee assists en een doelpunt. Een perfecte match van de Bruggeling. Bij KV Kortrijk wist Thomas Matton ons te bekoren. Vooral zijn magistrale pas op Chevalier voor de 0-2 mocht er zijn. Later in de partij scoorde hij ook zelf nog tegen het arme Cercle.

Aanval

De naam van Chevalier viel al. De Fransman krijgt weinig speelminuten bij KV Kortrijk, maar kroonde zich zaterdag tot matchwinnaar met twee goals én een assist. Bij Lierse is Diagne terug in vorm. Hij zorgde met een hattrick voor de terugkeer tegen Waasland-Beveren. Anderlecht kon rekenen op een sterke Cyriac om in de tweede helft Standard opzij te zetten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties