Gaethofs: "Volgend seizoen wellicht in eerste klasse"

Mattias Verhaeghe
| 1 reacties
Gaethofs: "Volgend seizoen wellicht in eerste klasse"
Foto: © SC

Jentl Gaethofs heeft er een heel goed seizoen opzitten. Het 20-jarige talent kreeg de prijs van meest verdienstelijke speler van Lommel United dit seizoen en staat in de belangstelling van enkele eersteklassers.

Door Mattias Verhaeghe

Lommel United heeft er een verdienstelijk seizoen opzitten en dat beaamt ook Jentl Gaethofs. “Individueel en collectief hadden we een topseizoen. In het begin liep het wat stroef, dan hebben we veel punten verloren. Maar uiteindelijk hebben we heel goede resultaten neergezet. Ook voor mij persoonlijk liep het wat in dezelfde lijn. Ik begon op het middenveld, omdat we daar te weinig mensen hadden. Maar eens ik op de flank stond, ging het alleen maar in stijgende lijn voor mij", aldus Gaethofs tegen Voetbalkrant.com.

“Vorig jaar eindigde we hoger, maar we hadden wel minder punten dan dit seizoen. We laten toch Antwerp achter ons. Bij aanvang van het seizoen hadden we hiervoor getekend.”

Garanties wil ik niet, wel een goed gevoel en kansen

Gaethofs werd verkozen tot meest verdienstelijke speler van de ploeg. De kans dat hij volgend seizoen in eerste klasse speelt is groot, maar een extra jaar bij Lommel United zou geen probleem vormen voor hem. “Er is contact met enkele eersteklassers, maar ik heb nog geen persoonlijk contact gehad met die clubs. Dat laat ik nog aan mijn manager over.”

“Het is wel mijn ambitie om volgend seizoen in eerste klasse te voetballen, en zoals het nu loopt is die kans heel groot. Als ik met een club ga praten, verwacht ik geen garanties, maar ik wil er mij wel goed voelen. Ik wil kansen krijgen om mij te tonen. Geld speelt dus helemaal geen rol. Op mijn leeftijd is het sportieve veel belangrijker.”

Nog een jaar Lommel United zou geen enkel probleem zijn

“Indien er niets uit de bus komt, is dat voor mij geen ramp. Lommel United is een heel mooie club. Ik heb er nog een jaar contract. Voor hen is het nu misschien beter, omdat ze nog geld kunnen vangen. Maar voor mij persoonlijk zou een extra jaar bij hen geen probleem zijn. Dan wil ik nog beter presteren dan dit seizoen en erna vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties