Interview Vande Walle ambitieuze nieuwe keeperstrainer van KVM: "Ik wil niet gewoon balletjes trappen"

Vande Walle ambitieuze nieuwe keeperstrainer van KVM: "Ik wil niet gewoon balletjes trappen"
Foto: © Photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Philippe Vande Walle wordt deze week voorgesteld als nieuwe keeperstrainer van KV Mechelen. Dat nieuws lekte vandaag uit en werd bevestigd door Vande Walle zelf bij Voetbalkrant.com. "Ik had verschillende aanbiedingen maar had het beste gevoel bij KV."

Door Johan Walckiers

Vande Walle was nog niet op de hoogte dat het nieuws was uitgelekt. "Het is zo, maar er is nog niets getekend", vertelt de voormalige doelman van onder meer Club Brugge en Germinal Ekeren. "We hebben wel een principe-akkoord. Ik had nog andere aanbiedingen, maar KV Mechelen heeft me het meest gecharmeerd. Ik had een bijzonder goed gevoel na mijn gesprek met voorzitter Johan Timmermans."

Maar ook de aanwezigheid van Olivier Renard, met wie hij een goede relatie heeft, zal meegespeeld hebben. "Olivier kent me. Ik had hem verschillende keren bij de nationale ploeg gehad. En voor mij was het tijd voor een nieuwe uitdaging na mijn sabbatjaar. Ik profiteerde er van om mijn linkervoet te laten opereren. Ik lig nu nog tot 21 mei in het gips, maar zal klaar zijn voor het nieuwe seizoen."

Ik had een bijzonder goed gevoel na mijn gesprek met de voorzitter

Vande Walle begint met serieuze ambitie aan zijn nieuwe taak. "Ik ben geen man om gewoon maar keepers te onderhouden. Ik heb een uitdaging nodig. Ik wil ze beter maken. Om gewoon balletjes te trappen naar de keepers, moet je mij niet halen. Ik wil een verschil maken", zegt hij duidelijk.

Maar met wie zal dat zijn? Want zowel bij de doelmannen als de technische staf is er nog geen duidelijkheid wie er volgend seizoen zal staan. "Ik weet niet of Biebauw en Pacovski allebei zullen blijven. Dat zal wel duidelijk worden in de volgende weken. Dat moeten we nog bekijken met de trainer. Of dat Vercauteren zal zijn? Ik lees toch overal van niet. Dat moeten we ook afwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties