Club Brugge zit morgen samen met stadsbestuur en politie

Mattias Verhaeghe
| 26 reacties
Club Brugge zit morgen samen met stadsbestuur en politie
Foto: © SC

Club Brugge zal morgen samenzitten met het Brugs stadsbestuur en de Brugse politie. Ze willen bespreken hoe rellen zoals na Club Brugge-Anderlecht vermeden kunnen worden.

Club Brugge veroordeelt alle geweld bij voetbalwedstrijden en maakt van veiligheid al jaren een topprioriteit. De club nam als eerste ooit een veiligheidsverantwoordelijke aan en ging ook als eerste over tot burgerrechtelijke stadionverboden.

Vanuit die prioritaire bezorgdheid zal Club Brugge er alles aan doen om de veiligheid van de voetballiefhebbers in en rond het Jan Breydelstadion te blijven garanderen.

Structurele samenwerking

De samenwerking tussen de Brugse politie en de veiligheidsdiensten van de club is structureel. Er is constant overleg, tijdens en na iedere wedstrijd.

Toch kwam het na de wedstrijd van zondag tot vechtpartijen tussen hooligans en politie. Twee agenten en een steward raakten daarbij gewond. De rellen waren duidelijk veroorzaakt door hooligans, sommigen uit het buitenland, die niet toegelaten werden tot Jan Breydel.

Op de vergadering van morgen zal bekeken worden welke extra maatregelen er kunnen of moeten genomen worden. Dat meldde de club zelf via een persbericht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties