Play-off 2: kwaliteit gegarandeerd

Mattias Verhaeghe
| 4 reacties
Play-off 2: kwaliteit gegarandeerd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Play-off 2 mag dan wel niet op veel interesse rekenen, er lopen toch heel wat spelers rond die de kwaliteiten hebben om mee te draaien in play-off 1.

Door Mattias Verhaeghe

Didier Ovono (KV Oostende)
Ovono is een 32-jarige Gabonese international. De goalie bewees met een sterk eerste seizoen meteen zijn waarde voor Oostende. Kan ongetwijfeld een hoger niveau aan.

Canesin Matos (KV Oostende)
Deze Braziliaan ontpopte zich tot smaakmaker van de Kustboys. Hij kwam over op huurbasis van Anderlecht, waar hij de bank warm hield. Maar hij bewees dat hij zeker een plaats verdient in play-off 1. Toch verkoos hij onlangs voor een definitieve transfer naar Oostende.

Jordan Lukaku (Anderlecht/KV Oostende)
Ook Lukaku kwam op huurbasis over van Anderlecht. Na een moeilijk begin toonde Lukaku dat hij wel degelijk over heel veel kwaliteit beschikt. De linksachter heeft het label van groot talent en moet dus kunnen meedraaien op het hoogste niveau. Hij wordt in verband gebracht met een definitieve transfer naar Oostende.

Laurent Depoitre (KV Oostende)
Door blessures speelde de aanvaller van Oostende niet zoveel. Maar als hij speelde, was het toch veel raak. Hij kan kwalitatief zeker mee op het hoogste niveau.

Colin Coosemans (Waasland-Beveren)
De goalie is het vaste sluitstuk bij Waasland-Beveren. Hij hield dit seizoen zijn rechtstreekse concurrent Kenny Steppe op de bank en werd ook al genoemd om eventueel de geblesseerde Koen Casteels te vervangen bij de Rode Duivels. Bij Club Brugge werd hij wellicht te snel afgeschreven.

Rami Gershon (Waasland-Beveren)
De verdediger uit Israël toonde zich een betrouwbare pion bij Waasland-Beveren dit seizoen. Hij staat momenteel in de belangstelling van AA Gent, dat volgend seizoen weer in play-off 1 wil geraken. Een niveau dat Gershon zou moeten aankunnen.

Habib Habibou (AA Gent)
SuperBibou speelde een sterk seizoen en zat met Zulte Waregem op schema voor play-off 1. De aanvaller koos echter voor een transfer naar het geplaagde AA Gent, en dus voor play-off 2. Niemand twijfelt er echter aan dat Habibou zijn plaats heeft in play-off 1. Dat bewees hij met negen doelpunten bij Zulte Waregem en elf doelpunten bij Gent en een tweede plaats op de topschutterslijst.

Matz Sels (AA Gent)
Sels toonde meermaals waarom hij bij Gent in doel moet staan. De goalie pakte hier en daar uit met geweldige reddingen.

Hervé Kage (AA Gent)
De spelmaker van Gent kan een wedstrijd doen kantelen en beslissen. Met zijn scherpe acties kan Kage elke verdediging veel kopzorgen bezorgen. De concentratie is niet altijd top, maar de kwaliteiten zijn er zeker.

Aleksandar Trajkovski (KV Mechelen)
De 21-jarige aanvaller wordt gehuurd van Zulte Waregem, waar hij nog niet kon doorbreken. Hij toonde dit seizoen echter dat ze in Waregem nog mooie tijden met hem kunnen beleven. Ondanks het teleurstellend seizoen van KV Mechelen, wist Trajkovski zich goed staande te houden.

Stijn De Smet (KV Kortrijk)
De Smet is een absolute basispion bij KV Kortrijk. Hij werd er ook tot speler van het seizoen verkozen. Bij Gent wilde het maar niet lukken, maar ondertussen hebben alle voetballiefhebbers gezien wat De Smet in zijn mars heeft. Daarom stond hij in 2009 dus in de belangstelling van Club Brugge.

Teddy Chevalier (Kortrijk)
Een moeilijk karakter, maar een sterk karakter. Hij weet het doel ongetwijfeld staan, maar het moet lopen zoals hij het wil. Kwalitatief zeker sterk genoeg voor een stapje hoger.

Cédric Fauré (Charleroi)
De Fransman wist vooral in de play-offs te bekoren. Hij heeft echter zijn leeftijd tegen, waardoor hij zijn kans op een hoger niveau wellicht ziet voorbijvliegen. Maar hij kan het wel.

Parfait Mandanda (Charleroi)
De broer van Steve Mandanda, doelman bij Olympique Marseille. Toonde al meermaals dat het keepen in de familie zit. Hij moet niet langer aanzien worden als de broer van. Parfait Mandanda kan ongetwijfeld mee bij een club uit play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties