Europese play-off: Zulte Waregem supportert niet voor Oostende

Europese play-off: Zulte Waregem supportert niet voor Oostende
Foto: © Photonews

Oostende en Kortrijk maken onder elkaar uit wie tegen het nummer 4 van PO1 mag strijden om Europees voetbal. KVO heeft echter geen Europese licentie waardoor die nummer 4 meteen zeker is van Europa. "Maar we supporteren vooral voor onze eigen ploeg", klinkt het aan de Gaverbeek.

Door Aernout Van Lindt

Zulte Waregem staat momenteel vierde in play-off 1, met vier punten achterstand op de top-3. De kans dat zij een extra dubbel duel moeten uitvechten om Europees voetbal is dus reëel. Maar als Oostende wint van Kortrijk, komt er geen duel omdat de Kustboys geen Europese licentie hebben.

“Maar daar zijn we nog niet mee bezig”, geeft Bryan Verboom aan. “Dat is maar voor als we vierde worden. We moeten eerst en vooral supporteren voor onze eigen ploeg en dan zien we wel.”

Barrages moeten spelen zou hard aankomen

Ook coach Francky Dury is voorlopig nog geen supporter van Oostende: “Ik moet niet gaan supporteren voor een andere ploeg. Als we vierde worden en we moeten tegen KV Kortrijk spelen, dan moeten we dat aanvaarden. Het zou hard aankomen, maar we moeten er nog niet aan denken.”

“Sowieso moeten we – als het zover komt – ons klaarmaken voor die wedstrijden en nu nog niet gaan speculeren of Oostende zich plaatst. Een week vroeger verlof? Dat klopt, maar dan beginnen we misschien ook een week vroeger met de voorbereiding.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties