Preud'homme speelt geen verstoppertje: "Bij verlies is onze titelstrijd voorbij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Preud'homme speelt geen verstoppertje: "Bij verlies is onze titelstrijd voorbij"
Foto: © Photonews

Club Brugge trekt zondag met het mes op de keel naar Luik. De troepen van Michel Preud'homme kunnen zich immers geen nieuw verlies veroorloven. "Maar het geloof is nog steeds aanwezig", benadrukt de oefenmeester.

Cédric De Volder in  Brugge

Michel Preud'homme mag zondag nog eens op bezoek in zijn geliefde Luik. De oefenmeester - die zowel als speler, technisch directeur en coach actief was in de Vurige Stede - had het weerzien wellicht hartelijker verwacht. Club Brugge reist immers met een pak druk op de schouders af naar Sclessin. De fans verwachten eindelijk nog eens een titel, maar bij een verlies mogen die dromen wederom voor een jaartje de koelkast in.

Ook Preud'homme zelf beseft dat er geen tijd meer is om verstoppertje te spelen. Al blijft de voormalige Rode Duivel als vanouds voorzichtig. "Bij een verlies is onze titelstrijd voorbij. In dat geval wordt de kloof met Standard simpelweg te groot. Club Brugge speelt altijd voor de overwinning, maar dat wil niet zeggen dat het moet, hé. In deze competitie heeft het geen zin om al te beginnen rekenen. Club mag de wedstrijd gewoon niet verliezen."

Tegen Standard en Anderlecht hebben we dat tikkeltje magie gemist

Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. De blauw-zwarte kater was de afgelopen dagen des te groter na de nederlaag tegen RSC Anderlecht. "Ik geef toe dat die nederlaag enorm zwaar is aangekomen", gaat Preud'homme verder. "Op het veld van Anderlecht verloren we met 3-0, maar dat was een logische nederlaag. Deze keer vergaten we gewoon te pakken wat ons toekwam, hé. Ook in de thuiswedstrijd tegen Standard (0-0-gelijkspel na blauw-zwarte dominantie, nvdr.) was dat het geval."

"Maar dat is helemaal niet te wijten aan een gebrek aan klasse", verdedigt de voormalige coach van onder meer KAA Gent, FC Twente en Al Shabab zijn troepen. "In die wedstrijden hebben we dat tikkeltje magie gemist. Maar het geloof in die titel is zeker en vast nog aanwezig. Weet je, het is eigenlijk een prestatie om in deze fase van de competitie nog mee te spelen om de prijzen. En daar wil ik dan ook op focussen. En dat zal ik dan ook meegeven aan de spelersgroep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties