Kopzorgen voor Michel Preud'homme: Club trekt zonder middenveld naar Limburg

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 70 reacties
Kopzorgen voor Michel Preud'homme: Club trekt zonder middenveld naar Limburg
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge won gisteren met het kleinste verschil op het veld van Standard. Toch zal Michel Preud'homme de komende dagen niet op zijn lauweren rusten. De oefenmeester heeft immers een enorm lastige puzzel op te lossen met het oog op de verplaatsing naar de Cristal Arena.

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Luik

Waldemar Sobota schoot Club Brugge gisteren terug in de titelrace. Maar veel tijd om te genieten van de overwinning is er helemaal niet. Blauw-zwart trekt donderdag immers naar de Cristal Arena van KRC Genk. Enig probleem: Club is zwaar gehavend op het middenveld. Timmy Simons en Jesper Jorgensen pakte hun vijfde gele kaart en zitten op de strafbank. Vadis Odjidja-Ofoe ligt in de lappenmand met een dijbeenblessure en Victor Vazquez kampt al weken met een geknelde zenuw in de rug.

Op Sclessin kwam Tom Hogli - gewogen, maar te licht bevonden door Michel Preud'homme - in de slotfase zelfs depanneren op het middenveld. "Maar ik heb eigenlijk nog nooit op het middenveld gespeeld", gaf de verlegen Noor mee na afloop. "Vorig seizoen stond ik tijdens oefenkampen wel eens voor de defensie te voetballen, maar meer niet. We zullen wel zien wat de coach zal beslissen, hé. Hij zal op zoek moeten gaan naar een oplossing, vrees ik." (lacht)

Coach zal wel een oplossing verzinnen

Een andere optie is één van de centrale verdedigers een rijtje naar voren schuiven. Oscar Duarte en Bjorn Engels kunnen donderdag in Limburg wel eens in een andere rol gaan acteren. Vooral voor Duarte is die rol helemaal niet vreemd. "Ik speelde vroeger nog op het middenveld", aldus de 24-jarige Costa Ricaan. "Ik kan het team dus zeker en vast helpen, maar ook Eidur Gudjohnsen is een mogelijkheid, hé. Ik twijfel er echter niet aan dat we die schorsingen zullen opvangen."

"Ik heb in de jeugdreeksen veel als verdedigende middenvelder gevoetbald", zegt ook Bjorn Engels. "De coach zal wel beslissen wie er de schorsingen opvangt, maar misschien kunnen we Vadis recuperen voor donderdag. Of ik het zou zien zitten? Als de coach dat vraagt, zal ik het doen. Ik speel natuurlijk liever op mijn vertrouwde positie, maar heb desnoods nog drie dagen om te trainen als middenvelder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties