De déclic van Vanden Borre: 20 km van Brussel met mindervaliden

De déclic van Vanden Borre: 20 km van Brussel met mindervaliden
Foto: © Photonews

Anthony Vanden Borre stond een jaar geleden bijna nergens. Vandaag kan hij mogelijk een preselectie voor het WK versieren. In HLN krijgen we vandaag de dag te lezen die zijn leven veranderde: de 20 km van Brussel met 'Tous a bord'.

'Tous a bord' is een organisatie die zich inzet voor de integratie van mindervaliden. Samen met zijn begeleider, Peter Smeets, en Jean-François Lenvain van de sociale dienst van Anderlecht nam Vanden Borre deel aan de 20 kilometer van Brussel. Een confronterende ervaring...

"Aanvankelijk zou Anthony na vijf kilometer afhaken, omdat hij een jaar geleden niet de conditie had om de hele wedstrijd uit te lopen", zegt Lenvain in HLN. "We hadden 20 euro in zijn zak gestopt zodat hij na vijf kilometer een taxi zou kunnen nemen. Maar hij hield vol en finishte in 1u40 en ging voor het eerst in het rood. Hij zag af aan de zijde van zondagslopers van vijftig en mensen met een beperkte mobiliteit. Hij begreep dat hij heel diep had gezeten en dat zorgde voor een déclic."

Voor de spiegel

"Die dag ben ik voor de spiegel terechtgekomen", aldus Vanden Borre zelf. "Ik kwam jonge mensen tegen die niet gespaard waren door het leven. Mensen in een rolstoel of die blind waren. Ik begreep dat ik in het verleden valse excuses gebruikte om mijn dieptepunten en mislukkingen uit te leggen. Lopen aan de zijde van gehandicapten die 20 kilometer heeft me geholpen om mijn ware gelaat te laten zien. Ik onderga het leven niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties