KVO nestelt zich tussen KV Mechelen, Lokeren en Zulte Waregem

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
KVO nestelt zich tussen KV Mechelen, Lokeren en Zulte Waregem
Foto: © Photonews

KV Oostende gaat volgend seizoen simpelweg door met de bestorming van de Belgische voetbalwereld. Patrick Orlans bevestigt immers de eerdere speculaties. "We gaan volgend seizoen draaien op een budget van 8.500.000 euro."

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende werd dit seizoen in de Jupiler Pro League ontvangen als het kneusje. The Kustboys werden getipt als degradatieklant nummer één, maar strijden zaterdag toch maar mooi om de zevende stek in onze pintjesliga. Maar er is meer: de club wil haar budget verhogen naar 8.500.000 euro. Een speculatie die gisteren werd bevestigd door Patrick Orlans.

Met dat budget bevinden the Kustboys zich tussen gevestigde waarden als KV Kortrijk, KV Mechelen, Sporting Lokeren en Zulte Waregem. Een klein deel van die koek wordt dan wel bijgepast door de enthousiaste fans. KVO verwacht immers om deze week al de kaap van de tweeduizend abonnees te overschrijden.

Er hoort af en toe uitschieter bij

Maar ook qua spelersgroep lijkt Oostende te gaan concurreren. Met Franck Berrier, Fernando Canesin Matos, Elimane Coulibaly, Bjorn Ruytinx en Carl Hoefkens werden al enkele klinkende namen aangetrokken of langer vastgelegd. Nu is het aan Fred Vanderbiest om daar opnieuw een geheel van te smeden. "We willen een stabiele eersteklasser worden", liet Marc Coucke nog optekenen in zijn 'State of the Weireldploegsje'. "En daar hoort nu en dan een uitschieter bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties