Reactie Hoe kan dit nog verkeerd aflopen voor Anderlecht? "De euforie moet er uit"

Hoe kan dit nog verkeerd aflopen voor Anderlecht? "De euforie moet er uit"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht staat met nog één speeldag te gaan twee punten voor Standard en heeft dus aan een punt thuis tegen Lokeren genoeg om de titel binnen te halen. Hoe kan dit nog verkeerd aflopen? Maar ja, in deze play-offs is alles mogelijk.

Johan Walckiers in Waregem

Even de feiten: op twintig matchen heeft Anderlecht thuis maar zeven punten verloren. Twee keer verlies tegen Lokeren en Kortrijk onder Van den Brom en slechts één punt onder Hasi: een gelijkspel tegen Zulte Waregem. Anderlecht moet dit dus kunnen afmaken, maar na zo'n rotseizoen zijn de spelers van paars-wit héél voorzichtig geworden.

"Het ging er euforisch aan toe in de kleedkamer", gaf Olivier Deschacht toe. "Maar tegen morgen moet dat er uit. We moeten 'maar' een punt hebben tegen Lokeren, maar je weet misschien wel nog van vorig seizoen dat we ook 'maar' een punt tegen Zulte Waregem nodig hadden en hoe moeilijk dat werd", houdt de ervaren linksachter iedereen met de voetjes op de grond."

Verschrikkelijk moesten we het nu nog uit handen geven

Anderlecht werd bij het begin niet als serieuze titelconcurrent aanzien, maar de Brusselse recordkampioen mag je dus niet in het nauw zetten. "We hebben altijd in onszelf geloofd. In de kleedkamer leefde het gevoel dat we iets speciaals konden doen", knikte Bram Nuytinck. "We hebben geen straffe uitspraken gedaan en gewoon proberen werken en zien waar we uitkwamen", voegde Gillet daaraan toe.

Maar nu Anderlecht in deze positie zit, zou de ontgoocheling enorm zijn, moest het zondag nog fout aflopen. "Dat mag gewoon niet meer gebeuren. De focus moet straks helemaal op die wedstrijd staan", vindt Gillet. "Het zou verschrikkelijk zijn, moesten we het nu nog uit handen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties