Witsel klaar voor de absolute top

Mattias Verhaeghe
| 52 reacties
Witsel klaar voor de absolute top
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel wat Rode Duivels worden uitvoerig besproken, overal ter wereld. Vooral de Belgen die in competities spelen zoals de Premier League, de Bundesliga of de Primera Division. Maar ook in het verre Rusland spelen twee landgenoten, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel.

Door Mattias Verhaeghe

Rusland ligt iets minder in de smaak van de pers. Toch spelen onze landgenoten er zo goed als alle wedstrijden, en dat op een hoog niveau. Axel Witsel is de draaischijf op het middenveld van Zenit Sint-Petersburg. Is de Belg te goed voor de Russische competitie en moet hij andere oorden opzoeken?

In de schaduw

Witsel is een absolute sterkhouder bij de Rode Duivels, maar toch schatten veel mensen hem niet naar zijn waarde. De krullenbol staat nog te vaak in de schaduw van spelers zoals Fellaini en Defour. Ook in Rusland moet Witsel vaak wat kritiek slikken. Hij wordt er als traag en afremmend bestempeld en hij scoort te weinig. Niet moeilijk voor een speler in een verdedigende positie.

De middenvelder is echter een meester in het heroveren van de bal en het verdelen van het spel. De bal plakt ook als het ware aan zijn voet. Timmy Simons was altijd al onder de indruk van de kwaliteiten van Witsel. Zo wist hij enkele maanden geleden in het programma Extra Time te vertellen dat Witsel als nummer zes tot de beste spelers ter wereld behoort.

Onbekend en onbemind

Misschien heeft het te maken omdat hij (nog) niet bij de absolute top van de wereld speelt. Het onbekende en onbeminde Rusland kan dan wel financieel een topper zijn, het kan zijn carrière op sportief vlak afremmen. In zijn periode bij Benfica stond Witsel in de belangstelling van Real Madrid en Manchester United, maar Zenit kreeg de voorkeur.

Daar kreeg hij ondanks zijn sterke statistieken soms wat kritiek naar het hoofd geslingerd. Volgens de statistieken scoren alleen Hulk, Danny en Lombaerts beter dan Witsel bij Zenit. Ook wegens zijn hoge loon werd hij niet altijd geapprecieerd door enkele ploeggenoten. Toch laat Witsel zich niet van de wijs brengen. Hij presteert constant op een hoog niveau en een dip komt er maar heel zelden.

De speler zelf maakt er ook geen geheim van dat hij graag de stap naar de Premier League of de Primera Division zou maken. Hij werd al gelinkt aan Atlético Madrid, maar voorlopig bleef het nog windstil. Een feit is dat Witsel klaar is voor de absolute top. Als hij zich straks in de kijker speelt op het WK in Brazilië lijkt die stap niet ver meer.

Statistieken:

Russische Premier League

Champions League

Aantal wedstrijden

27 (1)

7

Doelpunten

3

0

Assists

2

0

Gele kaarten

3

0

Rode kaarten

0

1

Schoten per wedstrijd

1.4

1.3

Passingspercentage

85,6%

85,6%

Gewonnen kopduels p.w.

2.8

2.7

Man van de match

2

0

Intercepties per wedstrijd

1.4

2.1

Geblokkeerde schoten p.w.

0.2

0.3

Sleutelpasses per wedstrijd

1

0.3

Geslaagde dribbels p.w.

0.5

0.7

Lange ballen per wedstrijd

3.7

3.7

Algemene score

7.15/10

6.82/10

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties