Club Brugge wint onderhouden, maar gezapig duel van Zulte Waregem

Club Brugge wint onderhouden, maar gezapig duel van Zulte Waregem
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft in een duel zonder veel historie tussen het nummer drie en vier van de stand uiteindelijk makkelijk gewonnen. Voor Essevee - sinds gisteren zeker van Europees voetbal - was het een beetje de match te veel.

Aernout Van Lindt in Brugge

Club Brugge kon nog met een half oog kijken wat Standard in eigen huis tegen Racing Genk zou doen met oog op een eventueel ticket voor de voorrondes van de Champions League, maar normaal gezien zou het niet verder komen dan de derde plaats. Michel Preud'homme zette zowel De Sutter als Castillo op de bank en gaf Eidur Gudjohnsen in zijn (vermoedelijk) laatste match in blauw-zwart plunje een basisstek.

Ook Francky Dury - wiens troepen sinds gisteren zeker zijn van Europees voetbal door de overwinning na strafschoppen van Oostende tegen Kortrijk - speelde niet met zijn vast 11. Colpaert kreeg rust, Godeau mocht starten achterin. En ook Olinga kreeg nog 90 minuten in voorbereiding naar een mogelijk WK met Kameroen, terwijl Preud'homme invalbeurten gaf aan Wang en Storm.

Emomomenten baas in gezapig duel

De momenten van de wedstrijd waren emomomentjes. Het eerste was meteen een indrukwekkend eerbetoon aan Jean-Luc Dehaene, gewezen premier maar vooral groot Club Brugge-supporter. Hij overleed eerder deze week en kreeg veel applaus en een aan hem opgedragen versie van "You'll Never Walk Alone".

Het tweede emomoment was het groot applaus voor Eidur Gudjohnsen zowat een kwartier voor tijd. Hij kreeg een applausvervanging en een gemeende knuffel van Michel Preud'homme. De fans zullen de Ijslander missen, temeer omdat hij blauw-zwart in een gezapig duel al snel op voorsprong had gebracht: een mooie kapbeweging en dito schot.

Leuke (Nikola) Storm in glas water

Ook de tweede helft bracht niet al te veel suspens meer. Even ging het publiek los na de 1-1 in het Astridpark, maar het werd vooral een mooi afscheid van spelers en fans. Een leuk duel, dat wel. Zeker omdat Nikola Storm wel heel sterk en fluks inviel.

Hij gaf Refaelov de 2-0 al op een gele briefkaart, maar die wou niet scoren en trapte nog onbesuisd over. Even later kon Castillo wel tegen de touwen prikken na alweer een mooie dribbel van Storm, die daarna zelf de 3-0 nog eens aan de voet had maar zijn invalbeurt net niet kon bekronen.

Sammy Bossut pakte nog een paar goede ballen en voorkwam zo erger, mogelijk moet hij toch nog mee naar het WK nu Proto geblesseerd is uitgevallen. Doordat ook Standard won van Racing Genk zit er voor blauw-zwart wel niet meer in dan de derde plek in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties