Reactie Kouyaté stelt fans gerust: "Dit was wellicht niet mijn laatste wedstrijd voor Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 89 reacties
Kouyaté stelt fans gerust: "Dit was wellicht niet mijn laatste wedstrijd voor Anderlecht"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het uitvallen van Silvio Proto was Cheikhou Kouyaté de aanvoerder van dienst. Ook de Senegalees stuurde het paars-witte schip richting de titel. "En dit is voor mij persoonlijke de mooiste", gaf de verdediger nog mee.

Cédric De Volder in Anderlecht

Ook voor Cheikhou Kouyaté is het de derde titel op rij. De Senegalees was de voorbije drie seizoenen een rots in de branding in de paars-witte verdediging. Voor hem is deze laatste titel zelfs de mooiste. "Maar dit mag geen eindpunt zijn. Anderlecht moet ook volgend seizoen hoger mikken." 

"We hebben deze titel stap voor stap gepakt", aldus Kouyaté. "We keken pas naar de eerste plaats op het moment dat we zelf op de tweede stek stonden. En zeker en vast niet eerder. We hebben de voorbije maanden ongelooflijk hard gewerkt om uit een verloren positie terug te komen. Het is dan ook extra leuk als zoiets lukt."

Voorbije maanden gewerkt om uit verloren positie terug te komen

Alle spelers wezen Besnik Hasi aan als architect van het succes. "De coach heeft ervoor gezorgd dat er opnieuw een ploeg op het veld stond. Zelfs de wisselspelers stonden voor honderd procent achter de coach. Misschien was dat wel de sleutel tot het kampioenschap."

De fans namen voor de wedstrijd via een spandoek al afscheid van Kouyaté. De Senegalees wordt immers al sinds vorig seizoen in verband gebracht met een transfer. "Maar ik denk niet dat dit mijn laatste wedstrijd was voor Anderlecht", stelt hij de supporters gerust. "Ik heb nog een contract hier, hé. En er is ook nog niets getekend met een ander team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties