Anderlecht-jonkies zegevieren: "Sommigen vergeten dat we enorm jonge ploeg hebben"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Anderlecht-jonkies zegevieren: "Sommigen vergeten dat we enorm jonge ploeg hebben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet en Massimo Bruno pakken op jonge leeftijd al hun tweede titel met RSC Anderlecht. De youngsters stond vorig seizoen nog in de schaduw, maar zwaaiden de voorbije maanden zelf de scepter. "We hebben iedereen de mond gesnoerd."

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht pakte gisteren landstitel nummer 33. Ook in de kampioenenwedstrijd tegen Sporting Lokeren waren Massimo Bruno en Dennis Praet - dé youngsters die vorig seizoen het boeltje openbraken - alomtegenwoordig. "Twee maanden geleden geloofde niemand nog dat we een kans op de titel maakten", klinkt het in koor. "Ik denk dat we iedereen wel de mond hebben gesnoerd."

"Enkele weken geleden geloofde geen kat in de titelkansen van Anderlecht", lacht de Italobelg. "Iedereen wist dat we over een goede ploeg beschikten, maar ik denk dat de trainerswissel een pak heeft veranderd. Zelf heb ik ook enkele wedstrijden op de bank gezeten, maar uiteindelijk waren het wel de juiste keuzes."

"Anderlecht pakte de titel op basis van de prestaties in de play-offs", gaf Praet dan ook toe. "Ik kan zelf ook wel stellen dat ik een goed seizoen heb gedraaid. Al ben ik me ervan bewust dat mijn statistieken beter moeten. Ik heb dit seizoen zeker en vast progressie gemaakt. Tijdens de volgende voetbaljaargang is dat ook mijn doel, samen met die vierde titel."

"Sommige mensen vergeten soms dat we een enorm jonge ploeg hebben", besluit de middenvelder. "Maar ook volgend seizoen moeten we opnieuw stappen vooruit zetten. Of ik hier volgend seizoen ook nog zal rondlopen? Dat denk ik wel, ja." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties