Anderlecht heeft wel meer dan twee versterkingen nodig

Anderlecht heeft wel meer dan twee versterkingen nodig
Foto: © Photonews

Anderlecht won voor de derde keer op rij de titel. In een transitiejaar dus... Maar volgend seizoen moet het spel beter en dominanter. Dat beseffen ze ook bij paars-wit. Maar wat hebben de Brusselaars allemaal nodig?

Herman Van Holsbeeck sprak zondag over twee gerichte versterkingen die Anderlecht zeker nodig heeft: "We hebben een linksmidden nodig, want Praet zien we nog steeds als nummer 10", gaf Van Holsbeeck aan. "En ook een vervanger voor Kouyate, want die heeft zelf al aangegeven dat hij graag naar de Premier League wil als die kans zich voordoet."

Maar Anderlecht heeft ook geen overschot aan verdedigers rondlopen. Als Kouyate vertrekt, is dat tevens een optie minder centraal achteraan. Momenteel heeft Anderlecht daar enkel nog Mbemba en Nuytinck rondlopen. En Deschacht als noodoplossing. Michaël Heylen zal waarschijnlijk terugkeren uit Kortrijk en met Leander Dendoncker loopt er nog iemand bij de jeugd die op die positie kan spelen, maar het lijkt wel wat minnetjes voor een topclub die Champions League speelt. "We gaan de kaart van de jeugd blijven trekken", zei ook voorzitter Roger Vanden Stock. Met N'Sakala loopt er nog één linksachter en we zijn zo goed als rond wat verdedigers betreft.

Vooral achteraan een probleem

Kan je hiermee Europa intrekken? Vooraan lijkt alles goed te zitten als ook Matias Suarez zich straks terug fit voor de dienst meldt. Met Cyriac, Mitrovic en Bruno loopt er nog genoeg kwaliteit rond. En ook rechts lijkt er geen probleem. Centraal op het middenveld is een andere vraag. "Ik zette Kouyate naast Tielemans om hem van het loopwerk te sparen", zei Hasi na de titelviering. 

"We hebben Milivojevic ook nog rondlopen en ik geloof dat het zijn jaar zal worden", zei Van Holsbeeck dan weer. Maar Milivojevic is niet de man met de longinhoud van Kouyate. Die liep negentig minuten van voor naar achter en terug. Als Anderlecht een rol van betekenis wil spelen moet het ergens zo'n pitbull gaan vinden. Maar een topper kost geld, veel geld. Zelfs meer dan de 15 miljoen die Anderlecht zeker vangt. En daarbij, over de vijf miljoen die het voor Mitrovic uitgaf, gaat Anderlecht de komende twee jaar niet meer gaan.

En als Gillet straks zijn biezen pakt, is er op rechtsachter ook maar bitter weinig voor handen als er iets met Vanden Borre gebeurt. Bij Anderlecht gaan ze - naast hun eigen jeugd - deze zomer toch de transfermarkt eens moeten afspeuren, want er lijken toch nog enkele hiaten te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties