Fysical coach Duivels: "In kleine wedstrijdjes is er nu eenmaal veel contact"

Fysical coach Duivels: "In kleine wedstrijdjes is er nu eenmaal veel contact"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels stonden deze voormiddag opnieuw bijzonder gretig te trainen in het unieke kader van het Olympisch Stadion van Stockholm. Er waren wat tikjes en wat pijntjes, maar dat hoort er bij volgens fysical coach Mauro Innaurato.

Aernout Van Lindt in Stockholm

"De eerste week in Genk hebben we vooral op volume getraind, deze week leggen we er de pees wat meer op qua intensiteit. De trainingen zijn iets minder lang, maar wel iets harder", geeft Innaurato aan.

Met als gevolg dat het er ook snedig aan toe gaat op de training, zeker in de kleine wedstrijdjes. Hazard en Vertonghen gingen knie tegen knie, en ook De Bruyne en Vanden Borre gingen even tegen de grond. "Voetbal is nu eenmaal een contactsport", is de fysical coach nuchter. "Zeker in die kleine wedstrijdjes is er veel contact. Dat is misschien een nadeel, maar zo bouw je wel automatismen."

"Zolang ze verder kunnen en niet over de limiet gaan, is er geen probleem. We nemen geen grote risico's, zo gaven we Kompay en Lombaerts gisteren rust. En iedereen kan geblesseerd raken op gelijk welk moment."

Naar de match van zondag toe verwacht de fysical coach mogelijk een klein gebrek aan frisheid. "Het zal een zware week geweest zijn, al zullen we vanaf nu een beetje afbouwen met het oog op die wedstrijd. En het is nog geen zondag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties