Interview Mirallas kijkt uit naar WK: "Droom er al van sinds het WK 1994"

Mirallas kijkt uit naar WK: "Droom er al van sinds het WK 1994"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deel twee van de stages op weg naar het WK is er eentje in het hoge noorden. Daar spelen de Rode Duivels zondag een vriendschappelijk duel tegen Zweden. En of het koud is, zeker in het oude, maar gezellige Stockholm Stadion.

Aernout Van Lindt in Stockholm

“Het is inderdaad vrij fris”, breekt Mirallas een open deur open. “We hadden het misschien liever wat warmer gezien, maar we moeten ons aanpassen aan elke omstandigheid. Op het WK kunnen de omstandigheden ook wisselen”, kijkt de aanvaller al vooruit naar zowel warme als mogelijk koude condities in Brazilië.

Het WK is voor Mirallas een droom die uitkomt: “Ik keek naar het WK 1994 in de Verenigde Staten en kan me de gemiste strafschop van Baggio in de finale tegen Brazilië nog herinneren. Van hem was ik fan, sindsdien droom ik van het WK. Geweldig dat ik er nu dus deel kan van uitmaken.”

Blij dat Januzaj er bij is

Wie er ook bij is, is Adnan Januzaj. Een paar weken geleden liet Mirallas zich nog ietwat negatief uit over diens kansen op het WK, maar inmiddels zijn de plooien gladgestreken. “Adnan? Ik ben blij dat hij er bij is. Het is een lieve jongen en hij kan geweldig voetballen. Enkel de timing vond ik wat raar, zo kort bij het WK. Maar hij is zich heel goed in de groep aan het integreren, dus dat is een prima zaak.”

“Iedereen wil zich meteen bewijzen als je er bij bent. Dat was in mijn tijd ook zo. Ik wou er meteen invliegen, en ben veel gesteund geweest door de ervaren mensen van toen”, aldus de aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties