Sfeerverslag vanop de Flanders Foot-Tennis Cup: "De perfecte afsluiter van het seizoen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Sfeerverslag vanop de Flanders Foot-Tennis Cup: "De perfecte afsluiter van het seizoen"
Foto: © SC

Onder een aangename lentezon vond zaterdag op de oefenvelden van Sporting Lokeren de negende editie van de Flanders Foot-Tennis Cup plaats. Met 72 aanwezige ploegen barst het toernooi - dat al weken vol zat - stilaan uit zijn voegen. "Dit is uniek in Europa", klinkt het in koor.

De Flanders Foot-Tennis Cup is een organisatie van vijf vrienden die destijds bij Waasland speelden. "We konden niet meer lopen, maar we wilden wel nog met de bal bezig zijn", vertelt voorzitter Kenny Verhoene al lachend. "Deze sport is hiervoor absoluut geschikt. We maken een tennisvoetbaldorp waar je met vrienden het seizoen afsluit of voetbalmakkers van vroeger tegen het lijf loopt."

Negen jaar later is het toernooit uitgegroeid tot een succesverhaal. "Dit is uniek in Europa”, aldus Verhoene. "Het foot-tennis bestaat al meer dan veertig jaar en komt overgewaaid uit Oost-Europa. Dit jaar zijn er enkele Franse ploegen, maar ook nog een Engels en een Duits team.  Het niveau was nog nooit zo hoog. Het is ook mooi dat de dames het tegen de heren kunnen opnemen."

Ook Club Brugge-verdediger Laurens De Bock tekent present op het voor hem vertrouwde oefencomplex. "Ik doe al vier jaar mee", vertelt hij. "De kiné van Club zit in de organisatie en mijn schoonfamilie is van hier. Het is plezant om met de vrienden terug te keren. De ambitie? Hopelijk kunnen we doorstoten naar de finale. Ook op training spelen we regelmatig tennisvoetbal, dus dat maakt me wel sterker." (lacht)

In die finale komen De Bock en zijn maats misschien uit tegen de Franse winnaar van vorig jaar. "Vanuit Le Havre is het 450 km rijden", vertelt Julien Morel van HAC. "Het toernooi is bijzonder goed georganiseerd, daarom komen we ook terug. En om te winnen natuurlijk." (knipoogt)

“We beoefenen deze sport nu tien jaar en onze club telt inmiddels een dertigtal leden. We trainen drie keer per week. Matchen spelen we niet bij gebrek aan een kampioenschap. Als er in ons land een federatie komt, zie ik voor deze sport dezelfde toekomst weggelegd als bij het futsal en beachsoccer. Aan het EK deden we wel al mee. Daar werden we overklast door de Roemenen. (lacht)

Een uitgebreide fotoreportage van de Flanders Foot-Tennis Cup kan u zondagochtend bekijken op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties