Wilmots keek niet naar Denemarken-Zweden: "Interesseert me niks"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Wilmots keek niet naar Denemarken-Zweden: "Interesseert me niks"
Foto: © Photonews

Op de voorlaatste trainingsdag voor de oefenwedstrijd tegen Zweden kon de verzamelde pers bondscoach Marc Wilmots aan de tand voelen. De wedstrijd tussen Denemarken en Zweden bekeek hij niet.

Sander De Graeve in Stockholm

"Het zal jullie misschien verrassen, maar ik heb maar een kwartiertje van die match gezien. Het interesseert me niks. Ik kijk naar mijn eigen ploeg. Hoe ze gaan spelen is niet belangrijk, het is niet aan ons om ons aan te passen. Ik pas me nooit aan aan een tegenstander." Bij die tegenstander speelt wel ene Zlatan Ibrahimovic. "Het is een topspeler met veel ervaring. Hij is het prototype van de moderne aanvaller."

"Hij duikt op tussen de linies en heeft een uitstekend kopspel. Hij maakt ook fantastische goals en kan vanuit elke positie scoren. Ik heb veel bewondering voor wat hij presteert. Ik gaf hem ook punten voor de Gouden Bal. Of ik Van Buyten breng omwille van zijn lengte? Elmander zal diep spelen, Ibrahimovic zakt vaker terug naar het middenveld. We moeten dat collectief regelen."

Hij wou ook kwijt welke aspecten hij zondag wil zien. "Een goeie organisatie en snelle balcirculatie zijn erg belangrijk. Ik wil geen rushes van dertig, veertig meter zien met de bal aan de voet. De bal kan zich veel sneller verplaatsen dan een speler. Pas in de laatste 25 meter mogen we de actie maken, dat is mijn filosofie. Het tempo moet een pak hoger dan tegen Luxemburg. Het resultaat is ook niet belangrijk, de match in handen nemen en goed spelen, dat is belangrijk."

Praatte vooral met Kompany en Witsel

Toen was Wilmots teleurgesteld over de eerste helft. "De organisatie stond me niet aan toen. We maakten het onszelf moeilijk. Die 5-1 staat mooi, maar daar doen we het niet voor. We trekken er lessen uit en proberen met positieve kritiek door te werken."

Tijdens de onderlinge wedstrijd op training praatte bondscoach Wilmots erg vaak in op enkele spelers. "Ik heb me vooral met Vincent Kompany en Axel Witsel beziggehouden. Zij moeten de pressing naar voren aansturen, maar vandaag lag de nadruk vooral op welke momenten we dat kunnen doen. Altijd vol gas geven kunnen we niet doen, dat is dodelijk, tegen elke ploeg. We moeten onze momenten kiezen en zij moeten het signaal geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties