De revelaties op het WK: deze landen kunnen serieus verrassen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
De revelaties op het WK: deze landen kunnen serieus verrassen
Foto: © Photonews

Volgende week gaat het WK in Brazilië van start. Er wordt druk gespeculeerd over de kanshebbers op de wereldtitel, maar welke landen zouden straks nu eens kunnen uitgroeien tot revelatie?

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com zet enkele landen op een rijtje die straks wel eens hoge ogen zouden kunnen gooien. Deze landen behoren niet tot de absolute favorieten, maar beschikken over een sterke selectie waarmee heel wat mogelijk is.

1 Bosnië-Herzegovina

Bosnië plaatste zich in een WK-kwalificatiegroep met Griekenland, Sovakijke, Litouwen Letland en Liechtenstein vrijwel simpel voor de wereldbeker in Brazilië. Het won acht keer en verloor en speelde amper één keer gelijk.

Wie Bosnië zegt, zegt Edin Dzeko. De aanvaller van Manchester City scoort haast met de ogen dicht, maar is lang niet de enige sterkhouder bij het land. Miralem Pjanic kan een aardig potje voetballen, terwijl ook Zvjezdan Misimovic en Senad Lulic dat kunnen.

2 Uruguay

Een tweede land dat zich straks tot revelatie kan ontpoppen op het WK is Uruguay. Akkoord, op het WK 2010 gooiden de Zuid-Amerikanen reeds hoge ogen, maar Suarez en Cavani zijn vastbesloten om ditmaal nog beter te doen.

Op het WK zit Uruguay in een groep met Italië en Engeland. Overleven in die groep zou al een succes op zich zijn, en in de knock outfases kan alles.

3 Zwitserland

De Zwitsers zijn bescheiden en gaan niet rondbazuinen dat ze op dit WK willen schitteren. Niemand lijkt echt rekening te houden met het land, maar er lopen wel degelijk enkele toppers rond.

Zo zit het centraal op het middenveld meer dan snor met jongens als Inler, Xhaka en Behrami. Maar onderschat zeer zeker de wingers niet. Stocker en Shaqiri moeten daar voor het grote gevaar zorgen. In een groep met Ecuador, Honduras en Frankrijk is er zeker het een en ander mogelijk.

4 Ghana

Akkoord, Ghana staat in groep G voor een loodzware opdracht. De Afrikanen moeten het opnemen tegen Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Een enorm lastige klip om te omzeilen, maar The Black Stars bewezen vier jaar geleden al dat ze van niemand bang zijn.

De hoop van de natie rust op de schouders van onder meer Kwadwo Asamoah en Asamoah Gyan, twee van de absolute uitblinkers bij Ghana.

5 België

Als laatste is het ook uitkijken naar de prestaties van onze eigenste Rode Duivels. Na een afwezigheid van maar liefst twaalf jaar snakt iedere Belgische voetbalsupporter naar een resultaat op een groot toernooi.

De groepsfase overleven moet lukken, maar wat kunnen de troepen van Marc Wilmots daarna? Met Duitsland, Portugal of zelfs Ghana dient er zich wellicht een klepper van formaat aan.

We pikten er vijf landen uit, maar natuurlijk kunnen er straks nog heel wat landen verrassen in Brazilië. Wie wordt dé revelatie van het WK? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties