Daum trekt van leer: "Fundamentele probleem van Club Brugge? Mannaert controleert echt alles"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 79 reacties
Daum trekt van leer: "Fundamentele probleem van Club Brugge? Mannaert controleert echt alles"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De naam van Christoph Daum klinkt nog steeds als muziek in de oren bij de fans van Club Brugge. De Duitse veldheer bezorgde blauw-zwart dan wel geen titel, maar wel opnieuw hoop. "Ik had Club veel meer kunnen helpen, maar in die structuur was dat niet mogelijk."

Christoph Daum was tijdens voetbaljaargang 2011-2012 de oefenmeester van Club Brugge. De Duitser gaf blauw-zwart haar identiteit terug, maar nam onderweg geen gouden plak mee. In Het Nieuwsblad blikt hij nog eens terug op die blauw-zwarte periode.

"Ik ben Club nog steeds dankbaar dat ik de kans kreeg om ook in België bij een topclub te werken", aldus de voormalige veldheer van onder meer Bayer Leverkusen, Fenerbahçe en 1.FC Köln. "Voor het geld moet ik het al lang niet meer doen. Anders had ik ook nooit op Olympia getekend. Al zou ik nu graag nog eens in de Premier League werken."

In de computer van Bart Verhaeghe steekt een fantastische organisatie. Maar dat is er enkel eentje op papier, hé!

Daum parkeerde blauw-zwart destijds op een tweede stek in het klassement. "Al had ik er wel tot de achtste speeldag van play-off 1 een goed oog in, hoor. Nu ja, ondertussen stel ik vast dat Club al twee keer van coach is gewisseld. Het probleem moet zich dus binnen de club bevinden. En dat is misschien wel hét fundamentele probleem. Wie is waarvoor verantwoordelijk? Vincent Mannaert controleert echt alles."

"Ik had Club veel meer kunnen helpen", besluit Daum. "Maar in die structuur was dat niet mogelijk. In de computer van Bart Verhaeghe steekt een fantastische organisatie. Maar dat is er enkel eentje op papier, hé! Ik vroeg de voorzitter toen ook al om de sleuterspelers te houden. Maar toch liet Club Carlos Bacca en Nabil Dirar vertrekken. En dat zal nu ook het geval zijn met Maxime Lestienne en Thomas Meunier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties