Transfergeruchten van de Dag: 09/06

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 09/06
Foto: © Photonews

Het seizoen zit er op en het WK is in zicht. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan.

Newcastle United ziet huurling Loïc Rémy volgend seizoen wellicht niet meer terugkeren op St. James’ Park. Als vervanger denkt de club aan Bafétimbi Gomis van Olympique Lyon.

Rond Rémy is het trouwens even windstil. De Franse international is ‘hot’ op de transfermarkt. Arsenal denkt aan de aanvaller, maar die lijkt zich eerst en vooral toe te leggen op het WK.

Als Cesc Fabregas beslist om bij Chelsea te tekenen, dan vaart ook zijn ex-club Arsenal daar goed bij. Toen de Spanjaard The Gunners verliet, namen die immers een doorverkoopclausule op in de deal.

Santos zou nog eens een poging willen ondernemen om haar ex-speler Robinho terug te halen naar het oude nest. De 30-jarige Braziliaan holt de laatste jaren wat achter zijn beste vorm aan bij AC Milan.

Volgens Tuttosport zou Juventus zich graag versterken met Thomas Vermaelen. De Rode Duivel staat ook in de belangstelling van AS Roma en Napoli.

De Oude Dame zou voorts ook concrete interesse hebben in Adrien Rabiot, het goudhaantje van Paris Saint-Germain. De 19-jarige middenvelder verscheen afgelopen seizoen twaalf keer aan de aftrap bij de Franse kampioen.

AS Monaco droomt dan weer van Mattia Perin (21), de derde doelman van de Italiaanse nationale ploeg. De club uit het prinsdom zou reeds een bod van tien miljoen euro hebben neergelegd bij Genoa, maar de Italianen willen vijf miljoen meer op tafel zien.

Één van de sterren bij Atlético Madrid, Koke, is gegeerd wild op de transfermarkt. De Spanjaard blijft echter rustig: “Ik ben hier gelukkig”, gaf de middenvelder aan.

Verschillende Italiaanse clubs zouden Pierre-Emerick Aubameyang willen wegplukken bij Borussia Dortmund, maar tot een transfer zal het niet komen. “Italiaanse clubs kunnen hem zich niet veroorloven”, aldus de zaakwaarnemer van de aanvaller.

Louis van Gaal wil Sébastian Schweinsteiger naar Old Trafford halen. De Nederlander werkte al eerder met de middenvelder bij Bayern München. De komtst van de Duitse machine zou dan wel slecht nieuws betekenen voor Marouane Fellaini. Ook Thomas Müller en Mats Hummels staan op het lijstje van de nieuwe coach.

En dat niet alles. Louis van Gaal is ook al van plan om Kevin Strootman op te halen bij AS Roma. Manchester United is bereid om 35 miljoen euro te betalen voor de Nederlander. En Strootman maakt zo ook meteen plaats voor Romelu Lukaku in Rome.

RSC Anderlecht neemt wellicht nog maar eens afscheid van een beloftevolle speler. Volgens de Italiaanse media staat Mohammed Soumare op het punt om een contract te tekenen bij Avellino in de Serie B. Eerder zag paars-wit Nabil Jaadi al voor Udinese kiezen.

Volgens The Times is Mathew Ryan op weg naar Real Madrid. De doelman van Club Brugge werd eerder al in verband gebracht met de Koninklijke, maar die geruchten werden destijds afgedaan als larie en apekool. Zou het dan toch?

Marco Reus lijkt op weg naar Barcelona. De Duitse aanvaller, die wegens een blessure het WK mist, zou al een persoonlijk akkoord hebben met de Catalaanse topclub.

Bij Napoli kan Jose Callejon op heel wat interesse rekenen. De Spanjaard speelde een goed seizoen en zowel Atlético Madrid, Chelsea als Manchester City volgen hem.

Eerder leek Luke Shaw op weg naar Manchester United, maar trainer Louis Van Gaal zou zijn oog laten vallen hebben op Jordi Alba van Barcelona, waardoor Shaw op de achtergrond zou terechtkomen.

Didier Drogba kan volgens verschillende bronnen terugkeren naar Chelsea. José Mourinho wil dat de Ivoriaan zijn carrière kan afsluiten bij zijn droomclub.

Manchester City wil Pepe overnemen van Real Madrid. Het is zelfs bereid om 30 miljoen euro neer te tellen voor de Portugese verdediger.

Alvaro Morata vertrekt deze zomer wellicht bij Real Madrid. Dat heeft coach Carlo Ancelotti aangegeven. De jonge spits wil meer aan spelen toekomen en mag de club verlaten. De Koninklijke zelf gaat op zoek naar een spits met hetzelfde profiel: jong en talentvol.

Steve Sidwell blijft actief in de Premier League. De middenvelder degradeerde met Fulham, maar gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Stoke City. Hij tekende voor twee jaar.

Manchester City heeft Fernando dan weer bijna beet. De Engelse kampioen hengelt al een tijdje naar de Braziliaan van FC Porto. 

Volgens bepaalde bronnen zou PSG dicht bij een nieuwe sensationele transfer staan. Dani Alves zou namelijk op weg zijn naar de Franse hoofdstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties