Oefenmatch tegen VS afgelast: "Ga geen file riskeren"

Oefenmatch tegen VS afgelast: "Ga geen file riskeren"
Foto: © Photonews

Normaal gezien speelden de Rode Duivels morgen nog een oefenmatch tegen de VS, maar die wordt afgelast. Wilmots wou de verplaatsing naar São Paulo niet maken uit vrees voor files. De Amerikanen weigerden van hun kant de trip naar het Belgische kamp te maken.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Wilmots wil het oefenduel - dat normaal gezien achter gesloten deuren ging plaatsvinden - niet afwerken op verplaatsing. Indien bondscoach Jürgen Klinsmann alsnog naar Mogi das Cruzes besloot te komen, kon het nog doorgaan, maar ons bereikte het nieuws dat de Duitse oefenmeester van Team USA daar niet op in ging.

Wilmots vreesde vooral de files naar wereldstad São Paulo. "Ik wil het risico niet nemen dat we vijf uur vastzitten op de bus. Normaal gezien zijn er op dat uur geen files, maar ik hoorde dat die er mogelijk toch zijn."

Wilmots tilt niet te zwaar aan de afgelasting. "Onze velden hier zijn perfect in orde, desnoods spelen we een onderling wedstrijdje. Ik heb met Frank De Bleeckere gelukkig een topscheids die dat in goeie banen kan leiden. Een wedstrijd fluiten zit namelijk niet bij mijn sterke punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties