De kijk van onze WK-ambassadeur: Nederland

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Nederland
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Nederlandse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Beste lezers van Voetbalkrant.com, ik stel me graag even aan jullie voor. Mijn naam is Fabian en ik ben 28 jaar. Ik ben Belg en sedert 1998 woonachtig in Nederland. Sindsdien volg ik het Nederlandse elftal intensief. Het Oranje Legioen is een hecht collectief, dat dit jaar echter niet tot de outsiders van het WK behoort.

Verwachtingen

De eerste wedstrijd tegen Spanje is al een hele opgave. Zo staan de finalisten van vier jaar geleden tegenover elkaar. Nederland is dit jaar volgens vele insiders geen serieuze kandidaat voor de wereldtitel. Maar ook Spanje is geen favoriet. Chili wordt ook een zware dobber, al verwacht ik dat Nederland als nummer 2 de poule doorkomt.

De 8ste finale zal waarschijnlijk tegen Brazilië zijn. Hier vermoed ik dat het ophoudt. Na het WK van 2010 zijn een aantal spelers (oa. Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel) gestopt. Daarenboven zijn Kevin Strootman, Gregory van der Wiel en Rafael van der Vaart niet fit geraakt.

Speler(s) om te volgen

Memphis Depay zou wel eens de revelatie van het toernooi kunnen worden. Na het vertrek van Dries Mertens richting Napoli heeft Depay zijn rol bij PSV met verve overgenomen. Ondanks het matige seizoen van de Eindhovenaars was hij een lichtpunt dit seizoen. De aanvaller wordt niet voor niets aan Manchester United gelinkt. Ook tijdens de (moeizame) oefeninterlands van afgelopen week, was hij één van de betere spelers.

Waarom ook u voor Nederland moet supporteren

Het nieuwe elan van Oranje zorgt tegelijkertijd voor een nieuwe gedrevenheid. Wat is er nu mooier dan als underdog ver te komen op het WK? Spelers als Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie zorgen voor amusement en staan veelal garant voor attractief voetbal. Nederland, een relatief jong team, wil bijzonder graag verrassen op het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties