Het menu van gisteren: 'dronken bonen', bitterballen en Chili con carne

Het menu van gisteren: 'dronken bonen', bitterballen en Chili con carne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dag 3 op het WK staat voor de deur met vier wedstrijden, maar gisteren was het weer een bijzonder boeiende en interessante dag. Wij overlopen met jullie nog even het menu van gisteren.

Door Aernout Van Lindt

Voorgerecht: Frijoles Borrachos

Als voorgerecht kregen we Frijoles Borrachos, oftewel dronken bonen: een Mexicaans gerechtje op basis van bonen in bier. Lekker? Even lekker als het spel dat de Mexicanen op de mat brachten: niet slecht, maar ook niet echt weergaloos. Flauwe kost, zonder al te veel peper.

Hoezo dronken? De lijnrechter in de wedstrijd Mexico - Kameroen leek wel iets te hebben gedronken. Twee doelpunten van Giovanni Dos Santos onterecht afkeuren in een helft: faut-le-faire. 

Hoofdgerecht: Bitterballen

5-1! Hoe zuur, of hoe bitter, moet de nederlaag wel niet smaken bij de Spanjaarden. Op voorsprong komen na een strafschop die er geen was, maar daarna volledige weggespeeld door een sterk Nederland.

De verdediging van de Spanjaarden was nergens, Casillas ging ostentatief in de fout: niets klopte bij de Spanjaarden, alles lukte bovendien bij de Nederlanders. Het had op het einde zelfs nog meer dan 5-1 kunnen worden: nooit gezien!

Nagerecht: Chili con carne

Het nagerechtje van gisteren was op zijn minst pittig te noemen. Meteen vol de smaak in de mond nemen, met dank aan vooral de gepeperde kont van ene Alexis Sanchez. In een kwartiertje maakte hij een broodje Australiërs.

Daarna viel de peper echter wat stil: te veel gekruid, een nood aan water in de hitte? We zullen het maar op houden, want ook de Chileense bondscoach besefte dat het beter zal moeten tegen Nederland en Spanje om verder te raken in het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties