Spetterend WK-evenement 'C-Brazil' in Genk: wees er zeker bij!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Spetterend WK-evenement 'C-Brazil' in Genk: wees er zeker bij!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 14 tot 26 juli kan iedere voetbalsupporter terecht op de C-Mine in Genk voor het evenement C-Brazil, een samenwerking tussen Sportizon en de stad Genk. De wedstrijden van de Rode Duivels en van Italië zullen uitgezonden worden, en dat het een feestje wordt staat nu al vast.

Wedstrijden België én Italië op groot scherm

Over heel België zullen supporters van de nationale ploeg terecht kunnen om de WK-wedstrijden te bekijken op een groot scherm, maar het evenement op de C-Mine in Genk wordt toch heel speciaal. Op wedstrijddagen van de Rode Duivels en van Italië wil men er namelijk zo’n 5.000 dolenthousiaste fans ontvangen.

In de eerste plaats spreekt C-Brazil natuurlijk de supporters van de Rode Duivels aan, maar omdat in Genk een grote Italiaanse aanhang is, kunnen ook liefhebbers van de Squadra de wedstrijden van Italië volgen.

Olivieri en Buffel nemen peterschap op zich

Het evenement gaat van start op 14 juni, wanneer de eerste poulewedstrijd van Italië gepland staat. C-Mine loopt al zeker tot 26 juni, maar afhankelijk van de resultaten van België en Italië worden mogelijk ook de knock-outwedstrijden in beeld gebracht op de site.

De voetbalminnende Belg die afzakt naar het gebeuren, zal zich op één en dezelfde plaats zowel in België, Italië als Brazilië wanen. Daar moeten de talloze animaties, drankgelegenheden en eetgelegenheden voor zorgen. Op wedstrijddagen van de Rode Duivels zullen de torens op de site rood kleuren, op wedstrijddagen van Italië krijgen ze de blauwe kleur.

Er is ook gedacht aan de omkadering van de wedstrijden. Zo zullen er voor de wedstrijd, tijdens de rust en na de wedstrijden panelgesprekken zijn met voormalige Rode Duivels en (ex-)spelers van KRC Genk. Zo raakte reeds bekend dat Domenico Olivieri en Thomas Buffel het peterschap van het evenement op zich nemen.

Supporters van onze nationale trots die niet naar Brazilië kunnen, hoeven dus niet te wanhopen. Dankzij Sportizon en de stad Genk zullen ook de fans in België in optimale omstandigheden kunnen genieten van het WK.

Een overzicht van de wedstrijden:

Datum

Opening site

Wedstrijd

Zaterdag 14 juni

20u

Engeland-Italië (24u)

Dinsdag 17 juni

16u

België-Algerije (18u)

Vrijdag 20 juni

16u

Italië-Costa Rica (18u)

Zondag 22 juni

12u

België-Rusland (18u)

Dinsdag 24 juni

16u

Italië-Uruguay (18u)

Donderdag 26 juni

17u

België-Zuid-Korea (22u)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties