"België haalt de halve finale"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
"België haalt de halve finale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels beginnen morgen eindelijk aan het WK in Brazilië. De verwachtingen zijn hooggespannen en niet enkel in ons land. Ook de Colombianen dichten ons elftal goeie kansen op succes toe.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

Morgen mag het voor ons eindelijk beginnen. Na dagen kijken hoe de andere teams het ervan af brengen mogen de Duivels de wei in tegen Algerije. In Brazilië zijn velen overtuigd dat de Rode Duivels succes kunnen boeken op het WK. Zo ook Ignacio Uribe, een Colombiaanse supporter die we tegen het lijf liepen in het hotel.

"Ik reken België bij de vier sterkste teams van het tornooi. Jullie hebben veel jonge spelers van topkwaliteit die weten hoe er gevoetbald moet worden. België wordt de verrassing van het tornooi."

Onze verdediging is te traag

Ook Colombia schat hij hoog in. "We hebben een goeie ploeg die aangenaam voetbal speelt, maar we moeten nog verbeteren. Griekenland is geen graadmeter", aldus Uribe. "Falcao is er niet bij, maar we hebben genoeg spelers met Europese ervaring die hem kunnen vervangen. Mijn favorieten zijn Cuadrado, James Rodriguez en onze doelman, Ospina."

Toch schuilt er een zwakke plek in het team. "Onze verdediging is niet sterk genoeg. Ze zijn allemaal redelijk traag en laten te veel ruimte in de rug. Japan en Ivoorkust hebben veel snelle spelers, we zullen moeten opletten. De volgende ronde halen is voor mij al voldoende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties