De sprookjes van gisteren: 'De wolf & de 3 biggetjes', 'Het lelijke kleine eindje' en 'Haas & schildpad'

De sprookjes van gisteren: 'De wolf & de 3 biggetjes', 'Het lelijke kleine eindje' en 'Haas & schildpad'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele sprookjes onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

De wolf en drie biggetjes

In verhalen als de wolf en de drie biggetjes is de grote vraag natuurlijk wie precies de wolf is en wie de biggetjes. Thomas Müller verorberde de biggetjes die de centrale verdedigers en keeper van Portugal toch wel waren gisteren.

Anderzijds was Müller misschien gewoon de jager in het verhaal, en was Pepe de grote boze wolf. Hij leek alvast zin te hebben om Müller op te eten op een gegeven moment.

Het lelijke kleine eendje

Een vreselijke wedstrijd was het tussen Nigeria en Iran. Beide teams konden of wilden niet echt voluit gaan en lijken nu al van een geslaagd WK te spreken met een puntje op het scorebord. 

Enfin, net zoals in het sprookje kregen we aan het einde van de wanprestatie toch nog een mooie zwaan te zien. Al was het eerder in de tribunes dan op het veld.

De haas en de schildpad

Naar het schijnt wint de schildpad in het sprookje, omdat de haas op zijn lauweren rust en in slaap valt. Qua moraal kan dat tellen!

Maar er zijn dus ook varianten waarbij je zo snel op voorsprong komt, het dan volledig weggeeft en pas in de slotfase als het nodig is terug uitpakt met een nieuwe putch om alnsog de overwinning te pakken.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' en 'de sporten van dag 4' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties