Waar volgen de ex-Rode Duivels de eerste WK-match van hun opvolgers?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Waar volgen de ex-Rode Duivels de eerste WK-match van hun opvolgers?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twaalf jaar wachten kunnen de Rode Duivels nog eens schitteren op een WK. Vanavond volgt de langverwachte opener tegen Algerije. Hoe beleven de ex-internationals de wedstrijd van vanavond? Voetbalkrant.com deed een korte rondvraag.

Jan Ceulemans (96 caps)

De Caje zit vanavond in Oostende. Hij voorziet de voor- en nabeschouwingen van commentaar tijdens een groots evenement. "Iedereen is er klaar voor", zegt Sterke Jan.

Glen De Boeck (36 caps)

Glen De Boeck bekijkt de wedstrijd samen met enkele vrienden in Antwerpen. "Iedereen verwacht een walk-over tegen de Algerijnen, maar dat zie ik niet gebeuren. Hopelijk hebben ze het geluk van de Amerikanen en kunnen ze snel scoren. Anders wordt het een zenuwachtige bedoening. Een voorspelling? Ik pronostikeer nooit."

Eric Van Meir (34 caps)

De nieuwe oefenmeester van derdeklasser Berchem Sport pikt de poulematchen eveneens bij enkele vrienden mee. "Ik hou niet zo van massa-evenementen. De wedstrijd met enkele kameraden bekijken vind ik wel belangrijk. Het is tenslotte al twaalf jaar geleden. Het mag nu wel beginnen. Met een 3-1 hoop ik."

Danny Boffin (53 caps)

De voormalige winger van onder meer Anderlecht en STVV gaat de match wel op een groot scherm aanschouwen. "Ik ben op de grote markt van Sint-Truiden uitgenodigd. Ik geloof dat Jean-Marie Pfaff er ook zal zijn. De gekte is helemaal losgebarsten. Ook ik heb mijn truitje van de Duivels al aan. Pronostiekeren is moeilijk. Er zijn dit toernooi al veel verrassingen uit de bus gevallen."

Nico Claesen (36 caps)

Nico Claesen volgt de partij lekker thuis samen met vrouw, zoon en de schoonouders. "De eerste match is altijd de moeilijkste. Ik verwacht een verdedigend Algerije sterk in blok. Een snelle goal wordt cruciaal. Ik mik op 2-1."

Lorenzo Staelens (70 caps)

Ook de coach van Cercle Brugge houdt met niets anders rekening dan een driepunter. "Winnen doen we, op welke manier dan ook. Ik bekijk de match thuis. Jullie collega's van de radio komen een reportage draaien over hoe ik de partij beleef. Ik ga voor een 3-1 eindstand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties